Lieke Spaans bezig in de speedtrail op sprong
Lieke Spaans bezig in de speedtrail op sprong Foto:

Knappe prestatie op EK Working Equitation voor Lieke Spaans

Algemeen

THOLEN - Van 10 tot 12 september vond in Le Pouget, vlakbij Montpellier, in Frankrijk het EK voor de Traditionele Working Equitation plaats. De 14 jarige Thoolse Lieke Spaans had zich met haar pony Agnita hiervoor geplaatst.

Afgelopen juni heeft zij haar eerste wedstrijd van de Working Equitation (online) gereden in de klasse jeugd L. Dit vond ze erg leuk om te doen en sinds deze wedstrijd is ze wekelijks gaan trainen. 2 weken later heeft Lieke een wedstrijd op manege de Paardenhoeve in Halsteren (waar haar pony ook gestald staat) meegedaan in de klasse M. Daarna ging het allemaal erg snel en moest ze eenhandig leren rijden om in de klasse young riders Z te mogen starten en zo mee te dingen naar een plek in het young riders team voor EK. Dit is gelukt en Lieke heeft super knap gereden op het EK.
Het EK bestond uit 4 onderdelen: dressuur, stijltrail (verschillende hindernissen zo netjes mogelijk rijden), een speedtrail (dezelfde hindernissen maar dan zo snel mogelijk zonder fouten) en het runderwerk (een aangegeven koe uit de kudde halen en 15 seconden over de middenlijn laten staan).
Met het young riders team zijn ze op een 4de plaats geƫindigd, individueel een prachtige 15de plaats, dressuur 13e, trail (helaas uitgebeld), speedtrail 15e en op de runderen een 10e plek!
Het was een hele gave week in Le Pouget met hele mooie ervaringen!

concentratie voor het runderwerk