Seniorenvereniging Vosmeer en S.V.V. e.o.

OUD-VOSSEMEER - Vertrouwen in de senioren vereniging Vosmeer en omstreken  de S.V.V. e.o. wordt niet aangetast door de corona. Iedere maand de nieuwsbrief en dan daarin de puzzel zodat we contact houden met onze mensen. Een praatje, een attentie voor de mensen die een ziekenhuis opname hebben gehad.

Het service/zorg loket waar alle mensen terecht kunnen met hun vragen, en zorgt voor ondersteuning waar nodig, dit wordt mede gedragen door de gemeente en vertegenwoordiging van Stadlander, dank hier voor.
Het Thover vervoer project dat werkt niet in kleine kernen dus indien nodig hier ook een helpende hand al word dit zeer moeilijk zonder budget. Dit zorgt er voor dat het vertrouwen en de band leden/bestuur sterk blijft.
Voorbeelden zien we waar verenigingen bijna ten onder gaan aan demotivatie, jammer maar deze voorbeelden zorgen er voor dat wij actief blijven. Iedere maand weer de activiteiten door nemen, opnieuw plannen en weer niet door gaan is frustrerend voor zowel onze leden als het bestuur.


70 jaar
Dit jaar 70 jaar alles was zo mooi gepland met enkele mooie sponsoren waarvan de RABO en onze SPAR en kern met pit en het meedenken van de gemeente. Iedere kans om wat te doen hebben we aangepakt, tussendoor nog even met de "dikke dames" kunnen schilderen en dat was het. Omdat we dit jaar 70 jaar bestaan met nieuwjaar een attentie aan de leden, met de kermis een lekkernij in de vorm van een SVV e.o. taart. Financieel hakt dit er aardig in maar daar hebben we jaren voor gespaard, geen activiteiten geen invulling van de dag wat voor velen zo belangrijk is. Ondanks de nare dingen die we beleven zijn onze leden trouw en als bestuur zeiden we, we hebben leden verloren, het idee kwam op om het plekje van de overleden leden in te vullen met een nieuw lid, dit mede uit respect naar de overleden leden.


Eendracht Geeft Kracht
In een maand tijd van rond kijken en hier en daar een praatje maken werd dit beloond met 40 nieuwe leden. En weet je wat zo mooi is we zijn een beetje multi vereniging, van veertigers, vijftigers en gaat zo maar door. Hoe heet dit ook al weer? Juist ja Eendracht Geeft Kracht en voor later altijd mensen om het bestuur aan te vullen. Als je op een familie avond oftewel een thema avond een jongere senior naar Pa of Ma ziet gaan daar geniet ik van. Bij de biljart vroeg ik aan iemand, je bent nu 50 dus het wordt tijd dat je aansluit bij de SVV e.o. ja maar…. Ho even zei een andere biljarter als je het niet voor jezelf doet dan doe je het toch voor je moeder. Ja je hebt wel gelijk, ik doe het. Een getrouwd stel uit Roemenië die al vele jaren in Oud-Vossemeer woont en sociaal betrokken is, dacht vraag het gewoon. Antwoord: het is me een eer om lid te mogen worden van zo een vereniging, hier kreeg ik kippenvel van maar o wat mooi. De burgemeester die in haar nieuwe jaars woord onze vereniging noemt als mooi voorbeeld. Trots? Wat denk je. De dominee die onze vereniging vernoemd in de maandelijkse nieuwsbrief met de woorden, dit mag je niet missen, wat super gaaf. Mensen waar je langs gaat om je verhaal te doen om lid te worden. Natuurlijk worden wij lid, we doen niet mee aan de activiteiten (voorlopig) maar het is toch voor onze samenleving.
Als je in ons bestuur een functie aanvaard betekent dit handen uit de mouwen en zo denken we bij de SVV e.o. er allemaal over.
Dit is dan ook onze grote kracht wat beloond word met het vertrouwen van onze leden.


Trots
Al bij al we zijn als bestuur weer super trots dat we gesteund worden door de leden en met het jubileum van 70 jaar.
Vijf echte vrijwilligers die deze vereniging dragen met ondersteuning van de
leden.[n]