Tholen steunt Kayanga
Tholen steunt Kayanga Foto: Richard Lanser

Tholen steunt Kayanga

THOLEN - Stichting Corazon is op het eiland Tholen de actie gestart: Heel Tholen steunt Kayanga. Zij doet de oproep aan alle inwoners, bedrijven en organisaties in de gemeente Tholen om deze regio met een gezamenlijk voedselzekerheidsproject te ondersteunen. Het project zorgt niet alleen voor meer en beter voedsel, maar ook voor lokale werkgelegenheid.


Vanuit een kleine, innovatieve boerderij in Tanzania worden 5000 gezinnen (met name de huisvrouwen en jongeren), begeleid bij het opzetten van een goede, productieve moestuin. Zij ontvangen trainingen, zaden en een jaar lang begeleiding door lokale stewards. Een moestuin aan huis heeft vele voordelen. Het zorgt voor meer en gevarieerder dagelijks vers voedsel voor gezinnen in ontwikkelingslanden. Zo kunnen de mensen zelf effectief ondervoeding en honger bestrijden. Corazon werkt er samen met een lokale Corazon afdeling en de Caritas van het bisdom Kayanga. Er heerst nog veel te veel onnodige honger en ondervoeding in de derde wereld. Tegen 2030 moet de honger op aarde sterk gereduceerd zijn. Dat is één van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de regeringen.

De belangstelling voor het Sowing seed project is al groot. In het bisdom Kayanga in Tanzania hebben zich in enkele weken meer dan duizend geinteresseerde families aangemeld van het totaal van 5000 gezinnen, welke ongeveer 25 000 mensen zijn, net zoveel als het aantal inwoners van de gemeente Tholen.

Er worden sponsors en donateurs gezocht, zodat het project kan worden uitgebreid en meer gezinnen kunnen meedoen.

Informatie vindt u op de website: www.corazon.nu of stuur een emailbericht naar info@corazon.nu.[n]