Afbeelding
Foto: IMAN FASE

Het doel is
behaald! Nieuwe Tipi voor Equimio

SINT-ANNALAND - Equimio kan een nieuwe tipi aanschaffen. Dat laat Raymond Thepass weten die deze zomer een crowdfundingsactie opzette. 76 mensen doneerden en dat leverde een bedrag van bijna 2000 euro op. De gemeente kon vanwege de vastgelegde subsidieregels geen financiële bijdrage leveren, maar bouwbedrijf Weggemans sprong bij en legde het resterende bedrag in. Daarmee werd de actie toch nog een succes.



DOOR VERA DE GEUS

 

De tipi op het terrein van Equimio in Sint-Annaland had zijn beste tijd gehad. Sterker nog, hij lekt aan alle kanten. Tholenaar Raymond Thepass (45) besloot deze zomer om de flinke zak geld die nodig is voor de aanschaf van een nieuwe tent bijeen te harken: “De kindjes verdienen het om in de winter vooral veilig en lekker warm bij de stoof te zitten met een bak chocolademelk.” Middels een crowdfundingsactie hoopte hij dat er daadwerkelijk een nieuw tipi gekocht kon worden voor Equimio.


“Onze dochter Vajèn is acht jaar en volgt speciaal onderwijs aan de Kornalijn in Bergen op Zoom. Ze komt graag bij de zorgboerderij en wij denken dat Equimio een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Vajèn op sociaal emotioneel vlak. Ze gedijt goed bij EquiMio en dat maakt mij blij. Fijn dat er zulke mensen zijn. Dit is een hele andere wereld dan waarin ik ben opgegroeid, het is hartverwarmend als je de kindjes daar ziet spelen en zijn wie ze zijn zonder dat er een oordeel over ze geveld wordt", zo legde Raymond zijn betrokkenheid uit. 


Raymond was duidelijk enthousiast over en betrokken bij de Stallandse zorgboerderij. De tipi op de boerderij speelt er een belangrijke rol. “De tipi is in de winter een gezellig onderkomen voor de kindjes en jong volwassenen. In de zomer is het een sauna. Helaas heeft de tipi heeft zijn beste tijd gehad en lekt hij aan alle kanten. “Van een aantal kindjes heb ik gehoord dat zij erg gehecht zijn aan de tipi. Ze verdienen het om in de winter vooral veilig en lekker warm bij de stoof te zitten met een bak chocolade melk met enorm veel slagroom, zodat er weer veel mooie herinneringen ontstaan.”


Raymond had het idee om 8378,28 euro bij elkaar te krijgen. Op de vraag wat er gebeurt er als hij het geld niet bijeen krijgt, was hij duidelijk: "Dit soort vragen stel ik mijzelf niet. Als ik iets wil bereiken, dan prik ik mijn doel en hoe mijn pad gaat lopen dat zie ik onderweg wel”, zei hij deze zomer.


Hij voegde daad bij het woord, want het geld is inderdaad bijeen. Een kleine 2000 euro dankzij 76 donateurs die via fundme een bijdrage leverden. Raymond deed ook een subsidieaanvraag bij de gemeente Tholen, maar kreeg nul op het rekest. Wethouder Corniel van Leeuwen licht toe: "We hebben deze aanvraag af moeten wijzen, omdat Equimio een gecontracteerde zorgaanbieder is. De zorg die wij afnemen loopt dan ook via een inkoopbureau. De zorg wordt voor een bepaald bedrag per cliënt vergoed en waarvan wordt Equimio geacht ook dergelijke investeringen van te doen. We kunnen los daarvan niet nog extra subsidie verstrekken." Dankzij de gift van bouwbedrijf Weggemans kan de nieuwe tipi alsnog gerealiseerd worden. [n]