Veel vis tijdens wedstrijd HSV de Pieterman

THOLEN - Na de zomerstop beleefde de mannen van de Pieterman iets dat ze lange tijd niet hadden gehad. Heel veel beet. De vis was weliswaar niet groot, maar de aantallen maakte veel goed.


Onder een stralende zon waren de 14 vissers uit de haven van de Bergse Diepsluis vertrokken voor de eerste wedstrijd na de zomerstop. De schipper zette, na overleg, koes richting de buitenkant van de Dorsman plaat. 


Goede zaken op achterdek

Al snel nadat de onderlijnen de bodem bereikte werden de eerste beten geregistreerd en omgezet in vis. Er werden voornamelijk kleine steenbolken gevangen met af en toe een wijting er tussendoor. De vis bleek in een kleine put te liggen en de vissers die daar niet bij konden komen vingen aanmerkelijk minder. Vooral Albert van Dijk en Charel Wolvekamp vingen veel vis, veelal met twee en drie tegelijk. Op het achterdek deden Ad Spapen en Jacky Vroegop ook goede zaken.


Uitslag van deze dag
1. Albert van Dijk 40,32 mtr (252 stuks!); 2. Charel Wolvekamp 37,39 mtr; 3. Ad Spapen 22,42 mtr; 4. Jacky Vroegop 21,98 mtr; 5. Henk ’t Hart 19,93 mtr; 6. Joop Hamelin 11,36 mtr; 7.Henk Kikkert 8,19 mtr; 8. John de Visser 6,72 mtr; 9. Leen Verkerke 6,13 mtr; 10. Lex Hanser 5,78 mtr. De grootste vis deze dag was voor Leen Verkerke met een wijting van 19cm.


Doorgewinterde vissers

HSV de Pieterman bestaat al meer dan 25 jaar en ook komend seizoen willen zij weer een aantal bootwedstrijden vissen. Momenteel vissen zij op uitsluitend op de Oosterschelde, dus niet ver van huis. De vereniging bestaat uit een club met doorgewinterde vissers van een redelijk niveau. De competitie is belangrijk en er wordt fanatiek gevist, echter het sociale aspect van de vereniging staat wel op de eerste plaats. 


Interesse

Mocht U nu belangstelling hebben om lid te worden of eens een keertje als introducee mee te gaan, daar zijn mogelijkheden voor. Heeft U interesse neem dan eens contact op met de secretaris Lex Hanser. Dat kan via emailadres a.j.hanser@planet.nl[n]