VPTZ-vrijwilliger ondersteunt cliënt.
VPTZ-vrijwilliger ondersteunt cliënt. Foto: VPTZ

Zorg in de laatste levensfase

THOLEN - Meneer N. verloor zijn vrouw na een ziekteperiode van drie maanden. Tot aan het moment dat de ziekte zich openbaarde, voelde zij zich altijd kerngezond. Met behulp van VPTZ-vrijwilligers en de thuiszorg heeft meneer N. zijn vrouw thuis tot het einde kunnen verzorgen. Dat was haar liefste wens.


Mensen die ernstig ziek zijn en niet meer beter zullen worden willen vaak thuisblijven om, samen met hun dierbaren, hun laatste levensfase af te sluiten. Van de familie vraagt dit veel inspanning en zorg. Op verzoek verlenen Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) hierbij zorg en ondersteuning.

In verband met het toenemend aantal hulpvragen zoekt VPTZ West-Brabant & Tholen nieuwe vrijwilligers, die bij de mensen thuis en binnen woonzorgcentra tijd beschikbaar willen stellen voor dit bijzondere werk. Vrijwilligers kunnen opgeroepen worden om te waken, naast het bed te zitten en aanwezig te zijn, overdag of ‘s nachts. 

Als VPTZ-vrijwilliger ga je deel uitmaken van een professionele vrijwilligersorganisatie met warme en betrokken collega’s. In november organiseren we weer een tweedaagse introductiecursus. Daarin word je wegwijs gemaakt in de wereld van de vrijwillige palliatieve zorg. Ook wordt duidelijk gemaakt wat er verwacht wordt van een VPTZ-vrijwilliger. Dan weet je of dit werk bij je past. Voorafgaand aan de cursus is er eerst een kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie: 06-51498069, info@vptz-westbrabanttholen.nl of www.vptz-westbrabanttholen.nl.

In de korte film “er Zijn” onderaan op de homepagina krijg je een indruk van het vrijwilligerswerk. Dit werk kan gedaan worden door jong en oud!

Heb jij tijd en ruimte in je leven, om hier je steentje aan bij te dragen? Om te helpen zorgen dat niemand in eenzaamheid zou hoeven sterven?[n]