Lezing burgemeester bij Vrouwen van Nu

SINT MAARTENSDIJK - Voorzitter Bets Sturris opende op 18 oktober de avond met een heel hartelijk welkom in het bijzonder voor burgemeester Marleen Sijbers en de bijna vijftig aanwezige leden. Zij zei heel blij te zijn elkaar na ruim anderhalf jaar weer te kunnen ontmoeten op een ledenavond. 


In het kort vertelde Bets over het ontstaan en de oprichting van Vrouwen van Nu ruim negentig jaar geleden. De vereniging staat voor ontmoeting, inspiratie en plezier. Daarna gaf zij het woord aan de burgemeester. 

Voor de pauze vertelde de burgemeester heel open en uitgebreid over haar persoonlijke situatie o.a. het gezin en de omgeving waarin zij opgroeide, de studies die zij volgde en de bestuursfuncties die zij bekleedde. 

Het ging vooral over "wie ben ik". Na de pauze zijn vele aspecten van het ambt en werk aan bod gekomen. 

Onder andere de sollicitatieprocedure om tot burgemeester gekozen te kunnen worden. Verder was er ook aandacht voor de problematiek in de maatschappij ten aanzien van de toenemende agressie en criminaliteit. Uiteraard zijn er ook leuke en mooie kanten aan het ambt van burgemeester zoals het bezoek aan mensen die een bijzondere leeftijd of jubileum vieren. 

Zij vertelde daar een leuke anekdote over. Ook was het ambtsketen te bewonderen. De penning aan het ambtsketen heeft aan de ene zijde het rijkswapen en aan de andere kant het wapen van de gemeente. 

Na heel veel informatie bedankte de voorzitter de burgemeester met een bloemstuk. 

De volgende bijeenkomst is een doe middag op donderdag 18 november in Haestinge.[n]