Afbeelding
Foto: Shutterstock

Sinterklaas komt zaterdag naar Smerdiek

Algemeen

THOLEN - Sinterklaas is gezagsgetrouw en houdt zich aan de regels die zijn aangegeven voor een intocht. Hij vraagt de smalstedelingen nadrukkelijk om zijn verstandige voorbeeld te volgen.

Om een bezoek mogelijk te maken is toestemming verleend voor een doorloopactiviteit op zaterdag 20 november in de buitenlucht, met inbegrip van een kort moment van stilstaan tijdens en aan het eind van de route. Vanaf 13.00 uur op de Molendijk

Aangekondigd door muziekvereniging Euterpe zullen Sint en zijn pieten om 13.00 uur verschijnen op de Molendijk bij de Provincialeweg. Vervolgens zal de intussen gevormde optocht zich naar de Markt begeven. Daar zal wethouder Corniel van Leeuwen de Spaanse gasten verwelkomen.

Route
Mits de weersomstandigheden het toelaten zetten de feestgangers en muzikanten de route voort via de Ds. de Bresstraat, Korte Vest, Westpoort, Plevierlaan, het Drievogelnamenpleintje en Bloemenlaan. Eindpunt bij Maartenshof met een kans(voor kinderen) om na elkaar en op gepaste afstand met Sint of Piet op de foto te gaan.

Het zou leuk zijn als de bewoners van de genoemde straten hun woonomgeving met vlaggetjes versieren en zodoende een bijdrage leveren aan het Thema van dit jaar.
Meer hierover vindt u via het Evenementen Comite Smalstad.