Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Tholen – Op zaterdag 13 november kwam Sinterklaas weer aan in de haven van Tholen. De boot vol met pieten en pakjes werd onder luid gejuich binnengehaald door alle kinderen die Sinterklaas stonden op te wachten.


DOOR CAREN VERMAAT

"Hoewel door corona alle binnenactiviteiten dit jaar zijn afgelast waren we allang blij dat de intocht buiten vandaag gewoon doorgang kon vinden. Na de laatste persconferentie was dat echt nog wel even spannend en moesten we ook nog even wachten op de officiële toestemming van de burgemeester of het allemaal wel echt door kon gaan. Maar gelukkig hebben we op het laatste moment toch groen licht gekregen en hoefden we de kinderen dit jaar niet teleur te stellen", laat Bianca van der Vlies van Stichting Stad weten. 

Burgemeester kwijt

Sinterklaas zou worden ontvangen door de Burgemeester Marleen Sijbers en Enrico Tichem van omroep Tholen maar bij aankomst bleek plotseling dat de burgemeester kwijt was. Alle kinderen en een paar pieten hebben nog van alles gedaan om haar te vinden maar ze was nergens te bekennen. Gelukkig bleek ze aan boord te zitten bij Sinterklaas en kon de ontvangst gewoon doorgaan.

Slapeloze nacht

De burgemeester vertelt dat ze ook nog wel even een slapeloze nacht heeft gehad na de persconferentie. “Ik moest beslissen of de intocht van Sinterklaas hier wel of niet door kon gaan, maar toen bedacht ik dat er hier zoveel lieve kinderen zijn met verstandige ouders, dat het gelukkig gewoon door kon gaan”, aldus de burgemeester. Sinterklaas is ook heel blij dat hij dit jaar weer in Tholen aan wal kan stappen. Hij heeft vorig jaar een jaartje moeten overslaan, maar kan dit jaar gelukkig alle kindjes hier weer begroeten.

Pietendans

De pieten hebben dit jaar een speciale pietendans ingestudeerd die ze opvoeren voor Sinterklaas en het enthousiaste publiek. Uit volle borst zingen en dansen de kinderen met de pieten mee. Natuurlijk hebben de pieten ook zakkenvol pepernoten meegenomen die worden uitgedeeld aan de kinderen.

Buitenspeeltuin

Na de ontvangst in de haven vertrekt de Sint met zijn gevolg in de huifkar richting de Meulvliet. Sinterklaas maakt met de hoofdpiet een mooie tocht door het centrum van Tholen naar de buitenspeeltuin naast de Brede school. Gelukkig is het vandaag droog weer en kunnen de kinderen in de prachtige speeltuin leuke spelletjes en activiteiten doen met de pieten. Al met al is het een zeer geslaagde dag en zijn zowel de ouders als de kinderen blij dat de intocht van Sinterklaas op deze wijze gevierd kon worden. 

Meer foto's van de intocht zijn te vinden op de Facebook pagina van Stichting Stad https://www.facebook.com/stichtingstadtholen [n] 

Afbeelding