Winnaars Bjorlie en Bente.
Winnaars Bjorlie en Bente. Foto: S. Langeland

Bente Bronkhorst wint Voorleeswedstrijd op OBS Oosterschelde

Algemeen

SCHERPENISSE - Op woensdag 17 november vond op OBS Oosterschelde in Scherpenisse de voorronde plaats voor de Nationale Voorleeskampioenschappen. Onder het deskundige oog van een 4-koppige jury lieten een tiental leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 hun voorleestalenten horen. De jury bestond uit oud collega Juf Jeanet als jury voorzitter, leesconsulente van bibliotheek Oosterschelde Alyssa Poot, moeder Johanna van Tilburg en een leerling uit groep 7.

Vier leerlingen uit groep 5-6 deden mee als voorbereiding en voor de titel voorleeskampioen groep 5-6. Uit deze leerlingen kwam Bjorlie Bakkers uit groep 6 naar voren als beste voorlezer, vlak op de hielen gezeten door Hasan Tekmanury met een eervolle vermelding. Deze eervolle vermeldingen krijgt hij omdat hij nu al meedeed, terwijl hij nog maar 1,5 jaar in Nederland woont en pas twee weken bij ons op school zit.

Spannende strijd

De zes leerlingen uit groep 7-8 deden een serieuze gooi naar afvaardiging naar de regionale kampioenschappen en natuurlijk de titel voorleeskampioen groep 7-8. Het was een spannende strijd, maar deze werd uiteindelijk gewonnen door Bente Bronkhorst uit groep 7. Met Bente wordt binnenkort een filmpje opgenomen ter inzending voor de selectie van de regionale kampioenschappen.

Beide dames zijn in het zonnetje gezet, hebben een oorkonde verdiend, een leuk cadeau en wat lekkers. Ook de jury werd niet vergeten en kreeg wat lekkers.

Lezen is belangrijk

“Lezen vinden wij bij ons op school erg belangrijk” aldus leescoördinator Juf Annika. “We doen aan veel landelijke campagnes mee zoals: Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen, Kinderjury. Daarnaast hebben we wekelijks literatuurlessen in alle groepen, houden boekenkringen, komt de leesconsulente voor projecten bijvoorbeeld over strips of theaterlezen. Onze schoolbibliotheek wordt actueel gehouden, zodat kinderen met veel plezier boeken komen halen. Denk daarbij niet alleen aan leesboeken, maar ook aan strips, moppenboeken, informatieboeken, gedichtenbundels, samenleesboeken, etc. Van lezen wordt je niet alleen blij of ontroerd, maar ook slimmer. Het is goed voor je spelling, woordenschat, zinsbouw, algemene ontwikkeling en nog veel meer.”