Afbeelding

Leerlingen Sint Anthonius testen ‘afval scheiden’

Algemeen

THOLEN - Robots, posters, spelletjes en veel afval... De leerlingen van groep 5-6 en 7-8 mochten vrijdag 10 december een pilot les van het natuurpodium uittesten!

Dit had Jolanda van de gemeente aan ze gevraagd.  Vorig schooljaar hebben de leerlingen van de leerlingenraad van Sint Anthonius zich namelijk enorm ingezet en contact met haar gezocht om het afval op de gehele locatie gescheiden in te zamelen. Dat afval scheiden is nu dagelijks werk geworden; in elke groep zijn ‘Happers’ aanwezig die allemaal iets anders ‘lusten’ . Ook de containers buiten zijn gemerkt en de leerlingen van de BSO dragen zorg voor het ophaalschema. De ene week groen, de andere week PMD, restafval wordt elke week opgehaald en papier 1x per maand. De leerlingen draaien er hun hand niet meer voor om.

Meer scholen
Ze hopen dat ook andere scholen op het eiland Tholen op deze manier hun afval kunnen gaan verzamelen want we ze voelen zich verantwoordelijk voor een duurzame en schone wereld. Door afval te scheiden kun je zelf een bijdrage leveren en het is een kleine moeite!
Het materiaal uit het lespakket van het Natuurpodium is goedgekeurd door de leerlingen.
Door te oefenen met het circuit leer je welk afval in welke container hoort want sommige dingen zijn nog best lastig. Vooral het oefenen met de robots was populair. Die moesten de leerlingen zelf programmeren zodat het afval in de juiste bak gebracht werd.

Groep 5-8 van Sint Anthonius wenst de andere scholen én kinderdagverblijven op het eiland Tholen die afval willen gaan scheiden heel veel plezier met deze introductie les.