Er vonden drie aanhoudingen plaats.
Er vonden drie aanhoudingen plaats. Foto: Venema Media

Achtervolging na woningoverval eindigt in crash en drie aanhoudingen in Tholen

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

THOLEN - Een achtervolging van daders van een woningoverval in Ridderkerk leidt tot een crash en drie aanhoudingen in Tholen. Een verdachte kon direct na het ongeval aangehouden worden. Naar vier andere verdachten werd nog urenlang gezocht. 

Bewoners van de Luchtenburgseweg werden rond 22.15 uur opgeschrikt door een witte Audi A1 die achtervolgd door vele politievoertuigen de straat op kwam gereden. Het voertuig kwam vervolgens tot stilstand tegen een paaltje, waarna die vijf inzittenden direct op de vlucht sloegen. De politie kon met getrokken vuurwapens direct één man naast de auto aanhouden. Voor de vier andere verdachten werd vervolgens een grote zoekactie op touw gezet. Twee van hen werden in de achtertuin van een woning aan de Burgemeester van Stapelestraat aangetroffen en aangehouden. De zoekactie werd rond 01.30 uur gestaakt, waardoor de politie nog altijd opzoek is naar twee van de vijf verdachten. 

Tijdens de zoekactie was de hele wijk Stadszicht en de omliggende polder hermetisch afgesloten. Bewoners werden opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden. Ook werd er door de politie een burgernetbericht uitgestuurd met de oproep om uit te kijken naar drie of vier lichtgetinten jonge mannen in donkere kleding. 

De politie heeft diverse goederen in beslag genomen. Ook is er gezocht naar kogelhulzen. Het hele incident in Tholen is volgens de politie begonnen na een woningoverval in Ridderkerk. Daar drong rond 21.30 uur een groepje gewapende mannen zich een woning aan de Gouwestraat binnen. De mannen bedreigden vervolgens de bewoners met een vuurwapen, waarna ze er onder andere met de auto van de bewoners vandoor gingen. De politie kon de mannen echter al snel achterhalen en zette de achtervolging in. Hun vlucht liep via de A29 en de A4 naar de Luchtenburgseweg. Daar voelden agenten zich genoodzaakt enkele waarschuwingsschoten te lossen.