Kleuters genieten van de kerstlunch.
Kleuters genieten van de kerstlunch. Foto: Tineke van Efferen

Samen redden we de kerstviering van onze kinderen op SmdB De Ark

Sport en vereniging

OUD-VOSSEMEER - School een week eerder dicht, kerstviering vervroegen. Het was deze week even schakelen op basisschool  Schoolmet de Bijbel De Ark in Oud Vossemeer maar na heel wat appjes tussen leerkrachten, ouders en ouderraadleden kon iedereen opgelucht ademhalen: vrijdag kregen de leerlingen een schitterende kerstviering en lunch voorgeschoteld.

Buiten is het grijs en koud, maar op het schoolplein van School met de Bijbel De Ark is het kerst. De kinderen worden ontvangen op een plein verlicht met kerstlichtjes, fakkels een grote vuurschaal en marktkraam. Uit de box klinken kerstliedjes en ouders en kinderen verzamelen zich op het plein. De kinderen worden opgesteld in cohorten per groep en ouders worden op ruime afstand van elkaar geplaatst. Met kerst willen we samen zijn en doen we wat extra’s. Om half 9 startte de sing in. Gezamenlijk zongen we bekende kerstliederen en stonden we stil bij de geboorte van Jezus in de stal in Bethlehem. 

Na afloop was er warme chocolademelk voor iedereen bij de marktkraam en werden er marshmallows gemaakt door de kinderen bij het vuur.

In de klassen ging de laatste kaars aan en luisterden we naar het kerstverhaal uit de Bijbel.

Vervolgens was er een heerlijke lunch mede mogelijk gemaakt door enorme inzet van ouders.

Een prachtig moment van samenzijn onder bijzondere omstandigheden.

We zijn enorm dankbaar voor de hoge betrokkenheid van ouders en personeel die een waardevolle herinnering hebben toegevoegd bij alle aanwezigen.

Sing in met ouders, kinderen en leerkrachten op het schoolplein.