Jeugdlintje voor Sarah Sayed uit Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Goes reikt ieder jaar jeugdlintjes uit aan jonge inwoners die een voorbeeld zijn voor hun leeftijdsgenoten. Bij hoge uitzondering krijgt dit keer ook iemand van buiten de gemeente zo'n onderscheiding: Sarah Sayed (16) uit Wemeldinge. Zij doet veel vrijwilligerswerk in Goes.

DOOR BRITTA JANSSEN

De Goese wethouder Joost de Goffau maakte donderdag bekend wie er een jeugdlintje krijgen. Dat zijn naast Sarah Judith Overwijk (15) uit Goes, Olivier Aertssen (16) uit Wolphaartsdijk, Tara van Os (15) uit Goes en Dmitri van de Vrie (18) uit ’s-Heer Hendrikskinderen. Zij ontvingen een brief met het goede nieuws. De vijf krijgen het lintje voor hun bijzondere inzet in 2020. Door de coronamaatregelen heeft een feestelijke uitreiking nog niet kunnen plaatsvinden. Dat gebeurt normaal gesproken rond de Internationale Dag van het Kind op 20 november. “We willen de lintjes nog steeds graag persoonlijk overhandigen”, zegt De Goffau. “Dat hopen we te doen zodra de coronamaatregelen het toelaten.”

Zwerfboeken
De Wemeldingse Sarah krijgt de onderscheiding, omdat zij vrijwilligerswerk doet in de gemeente Goes. “Sarah loopt haar maatschappelijke stage bij Kinderzwerfboek Zeeland en is hier buitenom haar stage ook als vrijwilliger actief”, vertelt De Goffau. “Na schooltijd helpt ze boeken uit te zoeken voor de minibiebs in Goes waarmee zij kinderen bereikt die thuis geen boeken hebben. Ook vertelt zij in haar klas over het belang van lezen en het effect daarvan op je toekomst, zoals langer doorstuderen en minder armoede door betere banen.”[n]