De 17-jarige Finn Murre uit Yerseke in actie.
De 17-jarige Finn Murre uit Yerseke in actie. Foto: Frans van Pagee

17-jarige Finn Murre pakt kans met beide handen aan

YERSEKE - Zeventienjarig talent Finn Murre uit Yerseke kiest voor het avontuur bij 3e divisionist G.O.E.S., dit seizoen nog uitkomende voor voetbalvereniging Kloetinge. Bij Kloetinge op dit moment de derde doelman met kansen om eerste keeper te worden, alleen wordt dan geduld gevraagd met twee keepers die de voorkeur nog genieten.

Bij G.O.E.S. boden ze de jongeling een kans om tweede keeper te worden, deze pakt doelman Murre met beide handen aan, hij wil de concurrentie aangaan met de huidige 1e doelman Matthew Lentink met maar één doel daadwerkelijk keepen voor de hoofdmacht. Geen eenvoudige klus en nog veel werk te verrichten volgens hemzelf, je krijgt in je leven maar een paar kansen en die moet je pakken. “Als de juiste trein voorbij komt, instappen” en er voor gaan!


'Yerseke, Kloetinge en nu G.O.E.S.'

Hij begon bij voetbalvereniging Yerseke, van zijn 4e tot 12e jaar dan ook onder de lat. Duidelijk zichtbaar zijn talent wat hem bracht bij voetbalvereniging Kloetinge, de jeugd veelal uitkomende op divisie-niveau en beter voor zijn ontwikkeling. Vanaf zijn 13e jaar tot nu toe doorgegroeid naar een doelman die ‘’aan de duur klopt bij de hoofdmacht’’. G.O.E.S. had vorig seizoen ook interesse getoond maar de transfer ging destijds niet doordat de goedkeuring uitbleef. Finn is Kloetinge zeker dankbaar voor de vijf seizoenen waarin hij zich kon door ontwikkelingen, maar wil deze kans dus niet aan zich voorbij laten gaan.


‘Een geboren keeper’

Een ‘’geboren keeper’’ zoals vader Rien Murre hem ziet, in tegenstelling tot zijn broers Mo en Eys Murre die als veldspeler de sport beoefenen. Wanneer zij in de achtertuin, of op een veldje een balletje trapten, koos Finn graag voor de rol als doelman. Zelden nam hij zelf een poging zoals vele keepers eerder een poging waagden om als voetballer te doen slagen, ballen tegenhouden was wat Finn graag deed. Niet zo verwonderlijk dat hij dan ook al vroeg in beeld is, hij leefde al een tijdje naar dit moment toe.


‘Met pleegbroer Ahn Hiep Nguyen in één team spelen’

Het hoge niveau (3e divisie) heeft zeker een rol gespeeld in deze keuze, op het hoogste niveau van Zeeland acteren, zo niet ervaring opdoen en de lat steeds hoger leggen als sporter. Zijn lengte ziet de doelman als een groot pluspunt, uitstraling een belangrijk voordeel naast de benodigde kwaliteiten die worden vereist. Daarbij richt hij zich vooral ook op het mee-keepen, het aansturen van de ploeg. Maar wat misschien nog wel meer meespeelde is dat zijn pleegbroer bij G.O.E.S. speelt, Ahn Hiep Nguyen en Finn zeiden vaak tegen elkaar op nog jonge leeftijd ‘we gaan samen ooit voor G.O.E.S. spelen’. Deze droom komt nu uit, weliswaar voor Nguyen een totaal andere weg afgelegd. De talentvolle middenvelder al een periode achter rug bij de jeugd van Sparta, destijds ook in beeld bij de Nederlandse jeugdselecties maar uiteindelijk in de senioren bij G.O.E.S. belandde. Begin dit seizoen een nare blessure opliep, maar hiervan herstellende is, en zelfs voorloopt op het schema door behandelend arts opgesteld. Zo zouden beiden wel eens begin volgend seizoen aan hun gezamelijke avontuur kunnen startten, zo niet de droom doen uitkomen.[n]