Afbeelding

De Zevensprong geniet van de kinderkunstweek

KRABBENDIJKE - De Zevensprong in Krabbendijke is een van de basisscholen in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle die meedoen aan de kinderkunstweek. Die duurt nog tot en met zondag (14 maart).

DOOR BRITTA JANSSEN

De tiende kinderkunstweek, die vorige week woensdag is begonnen, heeft als thema 'Niet te eten, voedsel in de kunst'. De leerlingen van De Zevensprong zijn op allerlei manieren aan de slag gegaan met dit onderwerp. "We hebben het over de kunstenaar Giuseppe Arcimboldo gehad", vertelt juf Janet Lavooij van groep 2. "Hij maakte schilderijen van gezichten met groente en fruit. De kleuters mochten dit ook eens proberen. Ook hebben we samengewerkt in viertallen. Eerst een vrucht tekenen, in stukken knippen en verdelen, zo kregen we een schitterend resultaat."
De jongens en meiden van groep 7 hebben gebakjes gekleid (zie foto's). "Ze zien er nu al heerlijk uit", zegt juf Merle de Roo. "In de volgende les worden ze beschilderd. Hmmm, helaas zijn ze niet te eten."
Groep 8 liet zich inspireren door kunstenares Lucy Sparrow. "Zij is gek op vilt, ze maakte er zelfs een supermarkt vol van", vertelt juf Sofie Janssen. "Wij hebben onze eigen 'Groep 8 Market'. Van blikjes cola en soep tot cakemix."

Recordaantal
Aan de jubileumeditie van de kinderkunstweek doet een recordaantal van bijna 100 Zeeuwse scholen mee. Op een interactieve, speelse manier maken ze kennis met beeldende kunst. Nieuw is het Digitaal Leslokaal, waar voor leerkrachten 55 lessen ‘kijken naar kunst' klaarstaan. Een deel van dit lokaal op de site is toegankelijk voor iedereen, zodat ouders met hun kinderen thuis aan de slag kunnen met opdrachten. Kijk voor meer informatie op www.kinderkunstweek.nl.[n]

Afbeelding