Koning Willem-Alexander, videoboodschap online uitreiking.
Koning Willem-Alexander, videoboodschap online uitreiking. Foto: RVD/Paul Tolenaar

Koning en Mark Rutte spreken bij Four Freedoms Awards

MIDDELBURG - Koning Willem-Alexander en demissionair minister-president Mark Rutte spreken tijdens de online ceremonie van de Four Freedoms Awards, die op woensdag 31 maart wordt gehouden vanuit Middelburg.

VAN ONZE REDACTIE

De vier onderscheidingen zijn toegekend aan de Filipijnse journalist Maria Ressa, presentator en wereldverbeteraar Sander de Kramer (Sunday Foundation), Religions for Peace (Azza Karam), de Italiaanse burgemeester Leoluca Orlando van Palermo en de Verenigde Naties (António Guterres).
Vanwege het coronavirus vindt de ceremonie digitaal plaats.


Online
Op 31 maart om 13.00 uur is de vooraf opgenomen ceremonie online te bekijken via fourfreedoms.nl. Dit keer reiken demissionair minister-president Mark Rutte, voetbaltrainer Guus Hiddink, journaliste Simone Weimans, reclamemaker Mark Woerde en actrice Hadewych Minis de awards uit.
Zij zijn op een speciale wijze betrokken bij het werk van de winnaars of de betreffende vrijheid.

Jongeren
Vier Nederlandse jongeren gaan, na afloop van de uitzending van de officiële ceremonie, om 14.00 uur tijdens de Four Freedoms Meet-up live in gesprek met de laureaten.
Deze jongeren zijn studente Demi de Randamie, zangeres en rechtenstudente Isabel Provoost, rapper Cycz en Just Pallandt. Iedereen die online de presentatie volgt op www.fourfreedoms.nl kan live vragen stellen via de chatroom.
Het koningshuis is al sinds de eerste uitreiking in 1982 betrokken bij de Four Freedoms.
Prinses Juliana ontving in dat jaar de eerste International Four Freedoms Award. Sindsdien is het koningshuis altijd vertegenwoordigd geweest bij uitreikingen.
Voor deze editie verzorgt koning Willem-Alexander een videoboodschap.
Kijk voor meer informatie op:
www.fourfreedoms.nl.[n]