Kees Verburg
Kees Verburg Foto: Gemeente Reimerswaal

Vijf inwoners van Reimerswaal krijgen een lintje

KRUININGEN - In de gemeente Reimerswaal kregen vijf inwoners vorige week maandag een koninklijke onderscheiding. De jaarlijkse lintjesregen daalde neer op Mathijs Weststrate uit Krabbendijke, Kees de Blaeij uit Yerseke, Gidion den Dekker uit Kruiningen, Maarten Praat uit Yerseke en Kees Verburg uit Hansweert. Meneer Weststrate mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen en de andere heren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

VAN ONZE REDACTIE

Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal bracht de vijf inwoners telefonisch op de hoogte van het nieuws. Aansluitend heeft zij allen thuis opgezocht en de versierselen uitgereikt.

Weststrate
Mathijs Weststrate is in 2010 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sindsdien heeft hij zich zodanig regionaal, landelijk en internationaal ingezet dat hij is geridderd. Als arts forensische geneeskunde vervult hij een bijzondere rol in Zeeland. Als gezondheidskundig adviseur gevaarlijke stoffen is hij van veel betekenis tot ver buiten de provincie. Landelijk heeft hij een grote rol in de trekpaardenvereniging. En zijn inbreng voor de duivensport reikt internationaal.

De Blaeij
Kees de Blaeij ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet, 40 jaar, voor de tafeltennisvereniging in Yerseke. Daarnaast heeft hij zich ingezet als bestuurslid op basisschool het Kompas en een kinderdagverblijf.

Den Dekker
Gidion den Dekker ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor allerlei verenigingen en evenementen in Kruiningen, zoals voor VV Kruiningen, de wielerronde, wandeldriedaagse en herdenking van de Watersnoodramp. Ook was hij jaren mantelzorger.

Praat
Maarten Praat ontving zijn onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Hervormde gemeente Yerseke. Ook heeft hij zich jarenlang ingezet en is hij nog steeds actief bij voetbalvereniging Yerseke.

Verburg
Kees Verburg ontving zijn onderscheiding, omdat hij meer dan 12 jaar raadslid is geweest in de gemeente Reimerswaal. Ook wordt zijn jarenlange inzet bij muziekvereniging Scheldegalm in Hansweert zeer gewaardeerd. Vanwege zijn eerdere carrière bij Defensie - Verburg is nu wethouder voor de gemeente Reimerswaal - ontving hij de koninklijke onderscheiding met de zwaarden.[n]

Mathijs Weststrate
Gidion den Dekker
Maarten Praat
Kees de Blaeij