'North Sea Port Talent' voor havengebied gelanceerd

Onder de vlag ‘North Sea Port Talent’ wordt een aantal nijpende noden op de arbeidsmarkt in het havengebied aangepakt. 'Werkzoekenden en vacatures dienen elkaar beter te vinden', laat North Sea Port (NSP) weten over het nieuwe project, dat Europese steun krijgt.

VAN ONZE REDACTIE

Ondanks de coronacrisis blijft het voor ondernemingen in het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port - goed voor 100.000 banen - een uitdaging om (technische) vacatures in te vullen. Het gaat onder meer om technici voor productieprocessen, bedrijfsanalisten ICT, technici voor industriële automatisering en machineoperatoren. ‘North Sea Port Talent' hoopt daarop antwoord te bieden. 'De opzet is de kloof tussen werkzoekenden en vacatures in het havengebied weg te werken. Werkgevers, werkzoekenden en werkenden vinden op een plaats alle informatie over vacatures en opleidingen. Het project experimenteert met manieren om vacatures beter bekend te maken, met extra focus op technische profielen.'

Jongeren
Jongeren zijn een belangrijke doelgroep. Zo komen er acties om middelbare scholen te laten kennismaken met het havengebied en de bedrijven in het havengebied van North Sea Port. Daarnaast wordt ook ingezet op vacaturegericht opleiden: mensen bijscholen in functie van een specifieke job. Een aantal bedrijven experimenteert met vernieuwend rekruteren. Daarnaast wordt in het project de oprichting van een ‘mobipunt’, waar verschillende vervoersmodi kunnen samenkomen, onderzocht.
Het project loopt tot 31 december 2022.