Maatjesproject genomineerd voor Helemaal Humanitas Prijs

KAPELLE/KRUININGEN - Ons project is genomineerd voor de Helemaal Humanitas Prijs 2021. Hiervoor hebben wij een filmpje gemaakt. Misschien heb je het al voorbij zien komen op onze Facebookpagina. Vanaf 17 tot 30 mei 2021 kan er gestemd worden via deze actiepagina (https://www.humanitas.nl/helemaalhumanitas/lvb-maatjesproject/). Hier kun je onze inzending zien en stemmen.

De hoofdprijs is € 5.000,-- en dat geld willen we gebruiken om onze Maatjes, zowel de vrijwilligers als de deelnemers, in het zonnetje te zetten. Het afgelopen jaar is voor iedereen lastig geweest. Onze Maatjes hebben elkaar zelfs een tijd niet kunnen zien. Gelukkig hebben ze op andere manieren die wel mogelijk waren contact gehouden. Als er straks meer mogelijk is, willen we dit graag vieren. Jij kunt ons helpen door op ons te stemmen en door dit bericht of de link te delen met zoveel mogelijk mensen die het Maatjesproject ook een warm hart toedragen.


Sociaal contact

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking kan het moeilijk zijn om sociaal contact te maken met anderen en dit te onderhouden. Humanitas koppelt met het Maatjesproject vrijwilligers aan de deelnemers om samen leuke dingen te ondernemen: een stukje wandelen, fietsen, ergens iets drinken, naar de stad gaan of een spelletje doen.

Op dit moment zijn er in Zeeland 79 vrijwilligers actief bij het Maatjesproject van Humanitas, op Walcheren, de Bevelanden en Schouwen Duiveland. Helaas zijn er 34 mensen met een verstandelijke beperking die nog wachten op een Maatje. Maatje zijn biedt de mogelijkheid tot een bijzondere en zinvolle ervaring. De Maatjes gaan eens in de twee weken op stap om samen leuke dingen te doen. Het een-op-een contact is heel belangrijk en waardevol. Het plezier van beide Maatjes spat er altijd van af.

Het is eigenlijk heel eenvoudig om de wereld van een ander zoveel mooier te maken. Vrijwilligerswerk is waardevol!


Stemmen

Stemmen doe je op: https://www.humanitas.nl/helemaalhumanitas/lvb-maatjesproject/ [n]