De brand heeft een ravage aangericht.
De brand heeft een ravage aangericht. Foto: Venema Media

Brand verwoest schuren bij fruitbedrijf Kapelle

KAPELLE - Een grote brand legde in de nacht van woensdag op donderdag twee schuren in de as bij een fruitbedrijf aan de Vierwegen in Kapelle. Er raakte niemand gewond.

De brandweer rukte donderdagmorgen vroeg massaal uit voor de grote brand. Die werd rond 00.45 uur ontdekt in een schuur. Na enkele minuten sloegen meters hoge vlammen uit het dak van twee schuren. Volgens de Veiligheidsregio (VRZ) stonden de schuren, in het totaal ongeveer 2.000 vierkante meter, vol met houten fruitkisten. Ook een dieseltank ging in vlammen op. De enorme rookwolken en vuurgloed waren van kilometers afstand te zien.
De brandweerlieden konden voorkomen dat de vlammen oversloegen naar twee naastgelegen woningen. Ook een grote stapel fruitkisten, die buiten de loodsen stonden, zijn behouden. Naast de bewoners van de twee woningen, waren zeventien arbeidsmigranten aanwezig op het terrein. Zij zijn ongedeerd en elders ondergebracht. De brandweer heeft metingen gedaan in de omgeving. ‘Er zijn geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen voor mensen en dieren gemeten’, liet de VRZ donderdag weten.[n]