Vogelverenging Zanglust heeft vier jubilarissen

RILLAND-BATH - Vogelvereniging Zanglust uit Rilland-Bath heeft vier jubilarissen die 25, 40 en 50 jaar lid zijn van de vereniging.


Digna Moerland-Bosselaar uit Yerseke is 25 jaar lid van Vogelvereniging Zanglust en kreeg daarvoor, van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, de speld van 25 jaar lidmaatschap. Tevens zit Digna al sinds 1 augustus 1998 in het bestuur als penningmeester.

Loek van Steenbergen uit Rilland is ook 25 jaar lid en kreeg daarvoor eveneens een speldje.

Lois Ots uit Rilland kreeg een speldje vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap.

Rien Schout uit Rilland is reeds 52 jaar lid van vogelvereniging Zanglust en kreeg alsnog zijn speldje voor 50-jarig lidmaatschap. Rien zit maar liefst 49 jaar in het bestuur, waarin hij verschillende functies vervulde: bestuurslid, ringcommissaris, waarnemend voorzitter, penningmeester en voorzitter – zijn huidige functie. Rien Schout is het op een na langste lid met 52 jaar van vogelvereniging Zanglust.

Degene die al het langs lid is, is secretaris Dies Jeremiasse. Hij werd in november 1964 lid, enkele maanden na de oprichting van de vereniging. Sinds 1968 zit hij in het bestuur, waarvan 52,5 jaar als secretaris. In verband met de coronamaatregelen zijn de speldjes aan de jubilarissen per post verzonden met brief van de districtsvoorzitter van Zeeland van de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers.

Vogelvereniging Zanglust werd opgericht op 17 april 1964 in de toenmalige Ark van het Kapucijnenklooster te Rilland-Bath.

De vogelvereniging is nu een wat rustende vereniging met slechts nog tien leden. In de gloriejaren waren er ruim zestig leden.[n]