21 en 24 juli

Rondleiding oesters en mosselen

10:30 | Tourist Shop Yerseke

We zijn weer gestart met de rondleidingen over de oesterputten en haven van Yerseke. Als u meer wilt weten over deze lekkernij uit de zee, ga dan eens mee met een rondleiding. Deskundige gidsen begeleiden de rondleiding . Iedere woensdag en zaterdag zijn er rondleidingen om half 11 en half 2. De rondleiding duurt 1,5 uur. De rondleiding gaat alleen door wanneer er meer dan 4 personen zijn. U kunt zich opgeven via de website van de Tourist Shop: www.touristshopyerseke.nl/tours-gidsen of aan de balie van de Tourist Shop. We hopen u snel te zien!

 

Open Kerk

11:00 | Hervormde kerk

Tot en met  zaterdag 11 september (monumentendag) staan de deuren van de Hervormde Dorpskerk aan het Kerkplein in Yerseke weer voor u open om eens een kijkje te komen nemen. Op woensdagen en zaterdagen van 11 tot 15 uur zijn vrijwilligers aanwezig om u gastvrij te ontvangen en eventuele vragen te beantwoorden.Bijzonderheden dit jaar: Expositie van leden van de Kunstkring Reimerswaal:Kees van de Bosch, kunstschilder. Zijn passie is alles wat met de zeekant te maken heeft, en op een fotografisch manier te schilderen.Ria Wisse, kunstschilderes. Haar werk toont de mooiste plekjes in en om Yerseke, maar (ook vaak eigen) dieren zijn een geliefd onderwerp.Kees de Koeijer, houtbewerker, hij maakt de mooiste dingen van hout waarvan hij vaak ook nog precies kan vertellen waar de boom gestaan heeft.Michaéla Hollemans, kunstschilderes bij de Kaai in Goes. Zij schildert met uiterste precisie, de meest fantastische art poppen.Loes Muller, veelzijdig beeldend kunstenares. Haar werk gaat van speksteen objecten, bronzen beeldjes, tot zeer aparte sieraden.Ilse van Loo-Remijn, kunstschilderes. Ilse maakt prachtige schilderijen en etsen, ze gebruikt allerlei technieken, en verwerkt in haar schilderij ook allerlei materialen.Marius Weststrate, pentekenaar. Marius maakt prachtig gedetailleerde pentekeningen, soms in kleur.Tevens is de geschiedenis van de kerk te bekijken.

 

Openstelling Maartenskerk Wemeldinge

14:00 | Maartenskerk

De Maartenskerk te Wemeldinge is t/m zaterdag 28 augustus open op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt de kerk bekijken, een kaarsje aansteken, de aquarellen van kunstenaar Henk Bisschop bekijken of even gaan zitten om tot rust te komen. De koffie, thee of limonade staat voor u klaar en neem gerust kinderen mee naar de kerk. De Maartenskerk is te vinden op Kerkweg 5 te Wemeldinge. De aquarellen van Henk Bisschop zijn te koop en 10% van de opbrengst komt ten goede aan de kerk. Tevens kunt u kleine aquarellen kopen voor 3 euro t.b.v. de CliniClowns Zeeland.

 

Woensdag 21 juli

Zomeravondwandeling in Reimerswaal

18:45 | De Meiboom

In de maanden juli en augustus organiseren we vanuit de gemeente Reimerswaal op de woensdagavonden zomeravondwandelingen! We starten wekelijks om 18.45 uur met een wandeling van circa 2,5 – 3,0 km en om 19.00 uur met een wandeling van circa 5,0 kilometer. Woensdag 21 juli, dorpshuis ‘de Meiboom’, Kerkpolder 30 te Krabbendijke.