De tekening is inmiddels alweer weggespoeld.
De tekening is inmiddels alweer weggespoeld. Foto: Mosselbureau

Zandkunstenaar Tim Hoekstra leeft zich uit op zandplaat in Oosterschelde

Door: Britta Janssen Algemeen

YERSEKE - Zandkunstenaar Tim Hoekstra heeft woensdag een kunstwerk gemaakt op een drooggevallen zandplaat midden in de Oosterschelde. Door het getij had hij minder dan 3 uur de tijd om zijn kunstwerk te voltooien voordat het opkomende water alles wegspoelde en hij zich ook zelf met een boot weer uit de voeten moest maken. 

Een klein gezelschap was in de gelegenheid om de kunstenaar op deze unieke plaats aan het werk te zien. Deze tocht was onderdeel van de Mossel- & Oesterboulevard die tot eind september plaatsvindt in Yerseke. Voor het eerst ging de uit Noord-Holland afkomstige kunstenaar Tim Hoekstra met een grashark aan het werk op een tijdelijke zandplaat in de Oosterschelde. ‘Dat was een bijzondere ervaring voor hem’, laat de organisatie van de Mossel- & Oesterboulevard weten. ‘Het kunstwerk maken was zwaarder dan gedacht vanwege het natte zand, maar Tim voelde zich wel een met de natuur.’ 

Tim Hoekstra is al van jongs af aan de hele zomer op het strand te vinden. Het ambacht van vormgeven leerde hij op de grafische school.

Kijk voor meer informatie over het zomerprogramma in Yerseke op www.mosselboulevard.nl.

Zandkunstenaar Tim Hoekstra in actie.