Deelnemers bij een wedstrijd in 2020 op dit parcours.
Deelnemers bij een wedstrijd in 2020 op dit parcours. Foto: Huib Boogert

Dit jaar toch een Kapelleloop, voor volwassenen én jeugd

Algemeen

KAPELLE - Vrijdag 27 augustus vindt de 11e Fysio Kapelleloop plaats in Kapelle. 

Deze hardloopwedstrijd in Kapelle is normaal gekoppeld aan de Kapelse Dag en wordt dan gehouden in het centrum van het dorp. Vanwege corona is er echter dit jaar geen Kapelse Dag. Om de continuïteit van de hardloopwedstrijd te verzekeren, heeft de organisatie besloten om de wedstrijd te organiseren op een alternatief parcours rond de brede school in Kapelle en door het park achter de sportaccommodaties. Deze ronde is ongeveer 1250 meter lang en moet door de wedstrijdlopers 4 keer worden afgelegd, zodat ze aan een afstand van 5 kilometer komen. 

De wedstrijd over 5 kilometer begint om 19.30 uur en staat open voor iedereen vanaf 14 jaar. Voor de jeugd tot en met 13 jaar is er om 19.00 uur een wedstrijd over 1 ronde van 1250 meter. Voor alle deelnemers is er een prijsje en de beste 3 meisjes, jongens, vrouwen en mannen worden direct na de wedstrijd gehuldigd op het podium.

Inschrijven kan tot en met woensdag 25 augustus via de website van atletiekvereniging AV’56 www.av56.nl. Inschrijven ter plaatse kan vanwege coronavoorschriften niet. Deelname aan de jeugdloop is gratis. Betalen bij het afhalen van het startnummer in het racketcentrum. Hiervan gaat een deel naar het Jeugdsportfonds van de gemeente Kapelle.