Woensdag 25 augustus en 1 september

Open Kerk

11:00 | Hervormde kerk

Tot en met zaterdag 11 september (monumentendag) staan de deuren van de Hervormde Dorpskerk aan het Kerkplein in Yerseke weer voor u open om eens een kijkje te komen nemen. Op woensdagen en zaterdagen van 11 tot 15 uur zijn vrijwilligers aanwezig om u gastvrij te ontvangen en eventuele vragen te beantwoorden.Bijzonderheden dit jaar: Expositie van leden van de Kunstkring Reimerswaal:Kees van de Bosch, kunstschilder. Zijn passie is alles wat met de zeekant te maken heeft, en op een fotografisch manier te schilderen.Ria Wisse, kunstschilderes. Haar werk toont de mooiste plekjes in en om Yerseke, maar (ook vaak eigen) dieren zijn een geliefd onderwerp.Kees de Koeijer, houtbewerker, hij maakt de mooiste dingen van hout waarvan hij vaak ook nog precies kan vertellen waar de boom gestaan heeft.Michaéla Hollemans, kunstschilderes bij de Kaai in Goes. Zij schildert met uiterste precisie, de meest fantastische art poppen.Loes Muller, veelzijdig beeldend kunstenares. Haar werk gaat van speksteen objecten, bronzen beeldjes, tot zeer aparte sieraden.Ilse van Loo-Remijn, kunstschilderes. Ilse maakt prachtige schilderijen en etsen, ze gebruikt allerlei technieken, en verwerkt in haar schilderij ook allerlei materialen.Marius Weststrate, pentekenaar. Marius maakt prachtig gedetailleerde pentekeningen, soms in kleur.Tevens is de geschiedenis van de kerk te bekijken.


Woensdag 25 augustus en zaterdag 28 augustus

Openstelling Maartenskerk Wemeldinge

14:00 | Maartenskerk

De Maartenskerk te Wemeldinge is t/m zaterdag 28 augustus open op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. U kunt de kerk bekijken, een kaarsje aansteken, de aquarellen van kunstenaar Henk Bisschop bekijken of even gaan zitten om tot rust te komen. De koffie, thee of limonade staat voor u klaar en neem gerust kinderen mee naar de kerk. De Maartenskerk is te vinden op Kerkweg 5 te Wemeldinge. De aquarellen van Henk Bisschop zijn te koop en 10% van de opbrengst komt ten goede aan de kerk. Tevens kunt u kleine aquarellen kopen voor 3 euro t.b.v. de CliniClowns Zeeland.


 

Woensdag 25 augustus

Rondleiding oesterputten Yerseke

12:00 | Oesterputten

Geen strandweer deze week? Ga dan eens een uitstap maken in de omgeving en je steekt er ook nog iets van op. Tijdens de zomervakantie zijn er op diverse dagen rondleidingen over de oesterputten in Yerseke. Een ervaren gids vertelt in 1,5 uur alles wat u wilt weten over oesters, mosselen en kreeft. De kosten zijn € 7,95 voor volwassenen, kinderen van 4-12 jaar betalen € 3,95. Optioneel is een oesterproeverij bij te boeken voor € 12,50 per persoon. De rondleiding is prima te combineren met een scootertocht door de omgeving, een rondvaart over de Oosterschelde of een bezoek aan het Oosterscheldemuseum. Voor deze activiteiten moet u wel reserveren. Neem contact met ons op als u mee wilt met de rondleiding. Dat kan via info@touristshopyerseke.nl of kom langs in de shop, Kerkplein 14, Yerseke. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag 8.30-17.00 uur.


 

Zaterdag 28 augustus

Miniconcert in zomerse sfeer

18:00 | Grote kerk

Stichting Bätz-Witte Concerts Kapelle organiseert elke zaterdag in augustus een miniconcert. Zaterdag 28 augustus zingt vocaal ensemble Amuse samen met Mark Christiaanse. De inloop is gratis, maar de muzikanten worden uiteraard wel betaald. We geven je daarom na afloop graag de gelegenheid om je waardering ook in geld uit te drukken! Zaterdag 28 augustus om 16.00 uur in de Grote Kerk van Kapelle, toegang gratis.

 

Dinsdag 31 augustus

Kom uit je huiskamer

14:00 | Ons Dorpshuis

Wij heten U weer van harte welkom bij “Kom Uit Je Huiskamer”. Deze middag is voor alle senioren van Kruiningen, waar wij iedere dinsdagmiddag verschillende activiteiten organiseren. Gezellig een middagje uit! Zien wij U dan ook? Dinsdag 31 augustus: Bingo in zaal 4 van 14.00 tot 16.30 uur in “Ons Dorpshuis Kruiningen”, Berghoekstraat 3, Kruiningen.