Afbeelding
Foto: Britta Janssen

YERSEKE - In de Oosterscheldeweek staan er verschillende boottochten over het Nationale Park Oosterschelde op het programma.

Meerdere tochten beginnen in de haven van Yerseke, maar opstappen kan bijvoorbeeld ook in Wemeldinge, Kamperland, Tholen en Zierikzee. Verschillende tochten brengen de bezoekers oog in oog met zeehonden, die op de zandplaten in de Oosterschelde uitrusten. Zo'n zeehondensafari - ook leuk voor de kleintjes - is onder meer te boeken vanuit Yerseke en Zierikzee.

Schelpenbanktocht en mosseltour

Ook is er bijvoorbeeld de schelpenbanktocht te beleven vanuit de haven in Yerseke. Als het bijna laag water is, begint de vaartocht naar een zandbank in de Oosterschelde, waar deelnemers van boord kunnen gaan - regenlaarzen vereist! - voor een wandeling op het 'tijdelijk drooggevallen eilandje', om op zoek te gaan naar schelpen, wilde oesters en smaakvolle wieren. Voor kinderen is deze trip ook geschikt. Zij kunnen met emmer en schepnet schelpen, wieren, heremietkreeften en krabben zoeken.
Een andere tocht vanuit de haven van Yerseke is de mosseltour met visdemonstratie. Hierbij leren de bezoekers over het leven van mosselzaad tot consumptiemossel. Er is een demonstratie van de vistechniek en kinderen ontdekken wat er eigenlijk allemaal op de bodem van de Oosterschelde leeft.

Kijk voor meer informatie over de verschillende vaartochten, en een overzicht van de andere activiteiten in de Oosterscheldeweek, op
www.ontdekdeoosterschelde.nl.[n]