Evelien Baartmans.
Evelien Baartmans. Foto: Jeppe Rottier

Evelien Baartmans: ‘Voor ons is dit ideaal weer’

Door: Jeppe Rottier Algemeen

Er zou geen watersport zijn zonder een watersportwinkel. Een van die watersportwinkels is Boateak van Evelien Baartmans. Voor de omgeving van Wemeldinge is dit de plek waar men terecht kan voor van alles wat met watersport te maken heeft. 

Vooral de jachthaven van Wemeldinge heeft veel aan de winkel, Baartmans is namelijk gespecialiseerd in benodigdheden voor kajuitsboten, dat zijn grotere motor- en zeilboten. Van reddingsvesten tot servies en van katrollen tot kaarten, het is allemaal te vinden in haar winkel. Het is dan ook niet gek dat het grootste deel van haar klandizie uit de jachthaven komt. 

Het afgelopen jaar heeft Baartmans haar winkel, net als andere winkeliers, af en toe moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Bovendien kon een groot deel van haar klanten uit België niet naar Nederland komen. De zomers van vorig jaar en dit jaar hebben echter veel voor Baartmans en haar winkel gecompenseerd. ‘’Het is heel druk. Veel mensen hebben een boot gekocht de afgelopen tijd. De tweedehands markt is helemaal uitverkocht’, zegt ze. ‘’Jachthavens liggen vaker vol en voor een vaste ligplaats kom je zelfs op de wachtlijst. Dat kwam eerst bijna niet voor.’’ Ondanks het mindere weer loopt het ook deze zomer goed. ‘’Voor de winkel is dit ideaal weer: bij aanhoudende regen blijft iedereen liever thuis en bij aanhoudende hitte gaat iedereen liever het water op. Bij afwisselend weer, zoals nu, blijft men vaak sneller in de jachthaven en kan men de omgeving gaan ontdekken.’’