Dinsdag 7 september

Kom uit je huiskamer

14:00 | Ons Dorpshuis

Wij heten U weer van harte welkom bij “Kom Uit Je Huiskamer”. Deze middag is voor alle senioren van Kruiningen, waar wij iedere dinsdagmiddag verschillende activiteiten organiseren. Gezellig een middagje uit! Zien wij U dan ook? Dinsdag 7 september: Spelletjesmiddag van 14.00 tot 16.30 uur in “Ons Dorpshuis Kruiningen”, Berghoekstraat 3, Kruiningen.

 

Woensdag 8 september

Open Kerk

11:00 | Hervormde kerk

Tot en met zaterdag 11 september (monumentendag) staan de deuren van de Hervormde Dorpskerk aan het Kerkplein in Yerseke weer voor u open om eens een kijkje te komen nemen. Op woensdagen en zaterdagen van 11 tot 15 uur zijn vrijwilligers aanwezig om u gastvrij te ontvangen en eventuele vragen te beantwoorden. Bijzonderheden dit jaar: Expositie van leden van de Kunstkring Reimerswaal:Kees van de Bosch, kunstschilder. Zijn passie is alles wat met de zeekant te maken heeft, en op een fotografisch manier te schilderen. Ria Wisse, kunstschilderes. Haar werk toont de mooiste plekjes in en om Yerseke, maar (ook vaak eigen) dieren zijn een geliefd onderwerp. Kees de Koeijer, houtbewerker, hij maakt de mooiste dingen van hout waarvan hij vaak ook nog precies kan vertellen waar de boom gestaan heeft. Michaéla Hollemans, kunstschilderes bij de Kaai in Goes. Zij schildert met uiterste precisie, de meest fantastische art poppen.Loes Muller, veelzijdig beeldend kunstenares. Haar werk gaat van speksteen objecten, bronzen beeldjes, tot zeer aparte sieraden.Ilse van Loo-Remijn, kunstschilderes. Ilse maakt prachtige schilderijen en etsen, ze gebruikt allerlei technieken, en verwerkt in haar schilderij ook allerlei materialen.Marius Weststrate, pentekenaar. Marius maakt prachtig gedetailleerde pentekeningen, soms in kleur. Tevens is de geschiedenis van de kerk te bekijken.

 

Zaterdag 11 september

Digitale boekpresentatie

13:45 | Nederlandse Hervormde Kerk

Zaterdag 11 september om 13.45 uur wordt het boek “Als de stenen konden spreken” van G.J. Lepoeter gepresenteerd. Het is een supplement op het in 1996 verschenen boek “De geheimen van de kerk van Kapelle onthuld”. Na 1996 is er nieuwe, zeer oude informatie over het monumentale kerkgebouw aan het licht gekomen, reden voor historicus Gerard Lepoeter om deze wetenswaardigheden in boekvorm uit te brengen. Ook bevat het nieuwe boek allerlei informatie over de uitgebreide restauratie in 2001-2003.De presentatie is in besloten kring, maar u kunt wel via www.kerkdienstgemist.nl deze boekpresentatie volgen (Kerkdienstgemist.nl>stations>156-Hervormde-Gemeente-Kapelle). Twee sprekers geven een korte uitleg over de bijzondere grafzerken en de gewelfschilderingen die in de kerk aanwezig zijn. Daarnaast is er orgel- en pianomuziek. Na deze digitale presentatie is het boek gratis verkrijgbaar.Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de kerk van Kapelle dan kunt dit zaterdag 11 september tussen 16.00 en 18.00 uur ophalen in de kerk aan het Kerkplein te Kapelle.


 

Zondag 12 september

Startzondag Prot. Gemeente Hansweert-Schore

9:30 | Prot. Gem. Hansweert-Schore

Op 12 september om 9.30 uur willen we in de kerk van Schore het nieuwe seizoen in stijl samen beginnen. Voorganger pastor Erik Tramper en muzikale bijdrage van het zangduo Dianne & Stanley. Na de dienst is er koffie/thee en om 11.00 uur zal het Salonorkest “Het Zeeuwse Elftal” een concert geven. Dirigent is Sjaak Laroes. Na het concert zijn er nog broodjes te nuttigen en bij mooi weer is ook de tuin toegankelijk. Als kerkelijke gemeente willen we iedereen, ook niet-leden, van harte uitnodigen!

 

Dinsdag 14 september

12:00 | Ons Dorpshuis

Wij heten U weer van harte welkom bij “Kom Uit Je Huiskamer”. Deze middag is voor alle senioren van Kruiningen, waar wij iedere dinsdagmiddag verschillende activiteiten organiseren. Gezellig een middagje uit! Zien wij U dan ook? Dinsdag 14 september: 12.00u Melk meisje /Spelletjesmiddag in “Ons Dorpshuis Kruiningen”, Berghoekstraat 3, Kruiningen.