Jari Christiaanse in duel met Sven Wisse (Oostkapelle).
Jari Christiaanse in duel met Sven Wisse (Oostkapelle). Foto: F. van Pagee

Meerdere nederlagen in eerste speelronde voetbal

KAPELLE - Op zaterdag 25 september was het dan weer zover, de competitiestart van het voetbalseizoen 2021-2022 voor de hoofdmachten. 

Alleen Yerseke en Krabbendijke overleefden de poulefase in het bekertoernooi, het bereiken van knock-outfase zorgt voor een extra wedstrijd maar hoofdzakelijk richten de clubs zich op de competitie en worden deze wedstrijden gebruikt om in vorm te geraken voor de competitie.


Oostkapelle - Yerseke 1-0
Sven Wisse (1-0). Meteen een wedstrijd tussen twee titelkandidaten op basis van de eerdere eindposities van beide 2e klassers, Op sportpark 'Duinhelm' ging Yerseke onderuit in een duel met veel scoringskansen voor zowel Yerseke als Oostkapelle. Yerseke genoot dotten van kansen, de thuisclub eveneens waarvan één benut door Sven Wisse in de 64e minuut.


Tholense Boys - Kapelle 4-2
Youri Boudou (1-0), Wout Vink (1-1), Reinier Goedemondt (2-1), Melvin Lisseveld (2-2), Koen Nieuwkoop (3-2 en 4-2). Kapelle trad voor de tweede maal aan tegen Tholense Boys, in het bekertoernooi speelde het 1-1 gelijk op sportpark Het Groene Woud. Ditmaal mochten ze afreizen naar sportpark 'De Bent' voor hun eerste competitiewedstrijd. Kapelle speelde een goede wedstrijd, alleen beslisten de broers Sam (als aangever) en Koen Nieuwkoop het duel als afronder.


Krabbendijke - De Fendert 0-4
Floris van Dis (0-1), Kars van de Noort (0-2), Nick Krijnen (0-3) en Serge Palings (0-4). Krabbendijke ging meteen flink onderuit op eigen veld met oefenmeester Andre Maas overgekomen van De Fendert, een aantal sterkhouders hingen de schoenen spreekwoordelijk 'aan de wilgen' waardoor de verwachtingen minder zijn, de 0-4 nederlaag een eerste tik voor Krabbendijke en zullen de pijlen gericht worden op 'minimaal handhaving'.

 

S.P.S. - Kruiningen 2-5
Steffan van Houte (0-1, 1-2, 2-4 en 2-5), Arjen de Heer (1-1 en 2-2), Sander Rijk (2-3). Kruiningen mag zich rekenen tot een titelkandidaat, het loopt goed onder oefenmeester Marvin Paauwe met de 4e klasser. Een hoofdrol voor Steffan van Houte die maar liefst 4 keer scoorde.


Stavenisse - Sc Waarde 0-3
Alfred Biro (0-1 en 0-3) en Matthias de Kraker (0-2). Oefenmeester Jeroen Bakx was niet geheel tevreden over het vertoonde spel, met name over de 1e helft waarin een te laag tempo werd gehanteerd. Na de rust maakten ze het verschil met drie treffers, dit met tienen door een 2e gele kaart voor Valon.


HKW’21 - Wemeldinge 3-5
Emiel Almekinders (1-0), Thomas van Dijke (1-1, 2-2, 2-3 en 3-5), Robin van Eijkeren (2-1), Amaury Kramer (3-3), Bas Koole (e.d.) (3-4). Een zege voor Wemeldinge, na mindere prestaties in het bekertoernooi een goede start voor hun in competitieverband. Evenals Steffan van Houte (Kruiningen) maakte Thomas van Dijke er ook vier, waardoor zij gedeeld op een eerste positie staan in de topscorerslijst over de regio Reimerswaal en Kapelle.


Hansweertse Boys - Rillandia 0-3
Mike Brevoord (0-1), Gijs Heppe (0-2 en 0-3). Rillandia zag Ali Gunes vertrekken, waar Hansweertse Boys bouwende is aan een verjongde selectie door weer vele spelers die vertrokken. Het duel werd in het laatste kwartier beslist waarin Rillandia 3 keer scoorde.


Topscorerslijst over Reimerswaal & Kapelle
1. Steffan van Houte (Kru) en Thomas van Dijke (Wem) doelpunten; 3. Gijs Heppe (Ril) en Alfred Biro (Waa) 2 doelpunten; 5. Mike Bree (Ril), Matthias de Kraker (Waa), Sander Rijk (Kru), Wout Vink (Kap) en Reinier Goedemondt (Kap) allen 1 doelpunt.[n]