Petra van Wingerden is waarnemend burgemeester van Reimerswaal.
Petra van Wingerden is waarnemend burgemeester van Reimerswaal. Foto: Rob Voss

Petra van Wingerden beëdigd als waarnemer in Reimerswaal

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Petra van Wingerden-Boers (67) is dinsdagavond beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal. Ze vervangt voor onbepaalde tijd burgemeester José van Egmond, die herstellende is van een dubbele longembolie.

In de raadszaal van het gemeentehuis in Kruiningen nam commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, dinsdagavond de eed af bij Van Wingerden. De Reimerswaalse kinderburgmeester Boaz van Houte overhandigde haar bloemen.  

Van Wingerden is geboren in Dordrecht en woont nu in het Gelderse Velp, maar heeft in het verleden zestien jaar in de gemeente Borsele gewoond. Hier was zij onder meer gemeenteraadslid en wethouder. “Dus ik ken Zeeland wel”, vertelt ze. Waarnemend burgemeesters zijn niet verplicht om in de gemeente waar zij werken te wonen. Van Wingerden geeft aan niet naar Zeeland te verhuizen, maar wel veel in Reimerswaal aanwezig te zullen zijn. “We zoeken een tussenoplossing.” 

Van Wingerden is lid van de VVD en heeft veel bestuurlijke ervaring, ook als burgemeester. Na 21 jaar als docente Engels te hebben gewerkt, werd ze in 1994 wethouder in de gemeente Borsele. Van 1998 tot 2004 was ze burgemeester van Groenlo en van 2004 tot eind 2017 bekleedde ze deze functie in Rheden. In 2019 nam ze het burgemeestersambt waar in Apeldoorn. “Het herstel van José van Egmond duurt helaas langer dan verwacht en daarom heeft de commissaris van de koning mij om hulp gevraagd. Daaraan geef ik graag gehoor.”