Kinderburgemeester Steyn.
Kinderburgemeester Steyn.

Kapelse kinderburgemeester Steyn denkt mee over toekomst

Door: Jeppe Rottier Algemeen

KAPELLE - De Kapelse kinderburgemeester Steyn Almekinders woonde vorige week als een van de eerste kinderen de vastgoedbeurs Provada bij. Samen met vertegenwoordigers van de grootste Nederlandse gemeenten, directeurs en andere kinderburgemeesters ging hij in gesprek over verschillende onderwerpen.

Om te kunnen meedoen mochten alle kinderburgemeesters een brief insturen waarin ze vragen beantwoordden over pluspunten en verbeterpunten van hun dorp of stad. Samen met zes andere kinderburgemeesters uit onder andere Diemen, Dordrecht en Leeuwarden was Steyn een van de uitgekozen kinderburgemeesters om de Provada beurs bij te wonen en mee te doen aan debatten. Op de beurs lopen veel mensen rond die gaan over vastgoed en de invulling van de publieke ruimte, zoals vertegenwoordigers van de Koninklijke BAM Groep, de NS en de burgemeesters van verschillende gemeenten. 

Het is voor het eerst dat kinderen de beurs bij mogen wonen en hun input mogen geven, en dat is niet voor niks. ‘’De mensen op de beurs willen zich richten op de toekomst, en dat zijn wij: de jeugd. Het is voor hun dus van belang om te horen wat wij ervan vinden’, zegt Steyn. ‘’We moesten bijvoorbeeld stellingen beantwoorden als: zou je later liever op een boerderij wonen of in een hoogbouwwoning, en zou je liever een speelveld op het dak of op de begane grond willen?’’ Aan de hand van de antwoorden van de kinderburgemeesters proberen de aanwezige bedrijven en investeerders een beter idee te krijgen van hoe onderwerpen als kinderen meer buiten laten spelen, het best aangepakt kunnen worden. ‘’De zaal was goed gevuld tijdens ons debat en we werden echt opgenomen in het geheel.’’, aldus de kinderburgemeester. ’’De blikken van de investeerders toen er een groepje kinderen over de beurs liep waren erg grappig. Het was een hele leuke en leerzame dag, die ik niet snel zal vergeten.’’