Beheerder Sabine de Rooij en Kees Geuze van het stichtingsbestuur bij 'hun' dorpshuis.
Beheerder Sabine de Rooij en Kees Geuze van het stichtingsbestuur bij 'hun' dorpshuis. Archieffoto: Britta Janssen

Dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke heropent

Door: Britta Janssen Algemeen

KRABBENDIJKE - Op zaterdagmiddag 13 november heropent wethouder Kees Verburg van de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke.

De Meiboom heeft dit jaar een metamorfose ondergaan. Toen het stichtingsbestuur in januari 2020 officieel het beheer van het dorpshuis van de gemeente Reimerswaal overnam, stelde zij zich drie doelen. Als eerste een goede exploitant aantrekken. ‘We hadden geluk, want de enthousiaste, vakbekwame en gastvrije beheerder Sabine de Rooij, reeds beheerder van het dorpshuis in Oostdijk, wilde ook De Meiboom onder haar hoede nemen’, vertelt het stichtingsbestuur. Als tweede wilde het bestuur het slecht onderhouden gebouw met het verouderde interieur weer aantrekkelijk maken. ‘Gelukkig werkte de gemeente Reimerswaal hieraan mee. Het achterstallig onderhoud is aangepakt. De plafonds zijn in alle zalen vervangen en er is moderne verlichting aangebracht. De keuken heeft een nieuwe basisinrichting en de toiletgroep is vernieuwd.’ Ook is er nu overal dubbel glas. Dankzij giften van het Oranje Fonds en VSB Fonds is het interieur vernieuwd. Er zijn nieuwe gordijnen en zonwering en de foyer kreeg een nieuwe pvc vloer en nieuw meubilair en ziet er nu modern uit!’ 

Het derde, eigenlijk belangrijkste doel, was De Meiboom een laagdrempelige plaats maken waar alle Krabbendijkenaren, van jong tot oud, elkaar kunnen ontmoeten. ‘Een plek waar zij elkaar vinden en zich met elkaar verbinden. Dit doel krijgt de komende tijd nog meer aandacht.’ De heropening, met inachtneming van de coronaregels, op zaterdag 13 november duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Er is onder meer een open huis met koffie en gebak, muziek en een biljartdemonstratie.