Pitch & Go! Een nieuw talentenprogramma in Goes

GOES - Op donderdagavond 25 november en vrijdagavond 26 november zullen de eerste audities plaatsvinden van een nieuw talentenprogramma in Goes, genaamd Pitch & Go. Jongeren van 13 t/m 23 jaar woonachtig in Goes (of studerend en/of ouders/verzorgers wonend in Goes) met een bijzonder talent kunnen meedoen.


Projectleider Josje de Regt vertelt: "Beginnende talenten of al wat gevorderde creatievelingen kunnen deelnemen aan de pitches. De categorieën zijn: DJ, expo, film & animatie, dans, theater & performance, fashion, muziek, taal of een originele mengvorm daarvan. De jury laat zich graag verrassen."


De pitch
Op 25 en 26 november kunnen jonge talenten meedoen aan de pitchrondes. De pitch mag maximaal 5 minuten duren. In de auditie moeten de talenten de jury overtuigen om kans te maken op een coachtraject en een geldbedrag van max. €350,00 om hun idee te verwezenlijken.
De Regt vervolgt: "Pitch & Go wil jong talent stimuleren en hen een podium geven. Maar even belangrijk is ook om hen de zakelijke kant te laten ervaren van het artiestenleven. Of je nu schrijver of podiumkunstprofessional wilt worden, naast heel goed zijn in je vak, moet je ook weten hoe je een concert of tentoonstelling organiseert en hoe je je publiek bereikt. Daarom is de coach zo belangrijk. Deze stimuleert je in je talent en helpt je om bijvoorbeeld in contact te komen met de juiste mensen in het werkveld."


Ambassadeurs
Yentl Schieman (actrice, zangeres en cabaretière), Debbie en Roald Jansen (SetVexy foto- en videoproductiehuis), David Laport (couturier) en Emma Heesters (zangeres en performer) zijn ambassadeurs van Pitch & Go. Yentl Schieman, bekend van het theaterduo Yentl en de Boer is enthousiast over het initiatief. "Als dit er was geweest toen ik op de middelbare school zat in Goes, had ik zeker meegedaan!"

Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.pitchandgo.nu; Facebook: pitchandgogoes1; Instagram: pitch_and_go_goes.[n]