Logo van de campagne
Logo van de campagne Foto: UN women

Orange the World - STOP geweld tegen vrouwen

GOES - Op woensdagavond 24 november wordt in Goes de aftrap gegeven van De Bevelandse contributie aan “Orange the World” – STOP geweld tegen vrouwen”, de internationale campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen.


Burgemeester Margo Mulder zal samen met StichtLicht Goes en de Soroptimistclub De Bevelanden de handeling verrichten om de TV toren oranje te doen uitlichten. In meer dan 100 landen vinden acties plaats waaronder het uitlichten van markante gebouwen, standbeelden of andere objecten om aandacht te vragen voor het wijdverspreide probleem van geweld tegen vrouwen. De gemeentes Reimerswaal, Borsele, Noord Beveland en Kapelle gaan informatie geven over Orange the World in hun verschillende communicatiekanalen. In Reimerswaal gaan jongerenwerkers ook na de 16-dagen campagne verder met “STOP geweld tegen vrouwen”, door bijvoorbeeld activiteiten m.b.t. eigenwaarde en zelfverdediging te  ontwikkelen. In Nederland wordt de “Orange the World” campagne gecoördineerd door UN-Women Nederland, terwijl Soroptimist International en Zonta clubs - service clubs voor vakvrouwen -  acties op lokaal niveau stimuleren en helpen uitvoeren. In Zeeland doet Soroptimistclub De Bevelanden al een aantal jaar mee. Geweld tegen vrouwen en meisjes is tijdens de Corona pandemie enorm toegenomen. In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes met geweld te maken. Geweld tegen vrouwen is niet alleen een probleem in huiselijke kring, het treft alle leeftijden en is niet alleen een kwestie van fysiek geweld, maar ook verbaal geweld, grensoverschrijdend gedrag en vernedering.

Iedereen kan helpen om geweld tegen vrouwen te voorkomen. De Soroptimisten willen dit jaar dan ook speciale aandacht vragen voor het feit dat geweld tegen vrouwen een probleem van ons allen is. Mannen worden daarom opgeroepen om zich aan te sluiten bij de campagne om geweld tegen hun moeders, zussen en vriendinnen te stoppen. Ga naar www.orangetheworld.nl om te kijken wat u/jij kunt doen om geweld te helpen voorkomen. Zoals het ondertekenen van de medestanderpledge: https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/. Volg de campagne op https://nl-nl.facebook.com/soroptimistclub.de.bevelanden.[n]