Interieur broedplaats.
Interieur broedplaats. Foto: M-M ArtSpace

Politiek café: Kunst is dood, leve de kunst!

KATTENDIJKE - Politiek café op 28 november, 16.00 uur, broedplaats Art Kattendijke, M-M Artspace, Deltastraat 2 in Kattendijke: Kunst is dood, leve de kunst!


Gedeputeerde Anita Pijpelink: ‘Cultuur kan nog veel meer voor ons betekenen’ Kunst als intrinsieke waarde versus kunst als middel in het sociale domein. Sluit dit elkaar uit of versterkt elkaar dit? Wat levert het ons op om vertrouwen in de kunst te hebben? Hoe werken kunstenaars in Goes? Kunnen kunstenaars werken binnen onze gemeente grenzen? Veel kunstenaars realiseren projecten in de openbare ruimte of in samenwerking met de stad en haar inwoners, is dit binnen onze gemeente ook mogelijk? Wat hebben de kunstenaars die hier wonen en werken nodig? Wat is de meerwaarde van kunstenaars in een stad? Willen wij in de gemeente Goes actieve kunstenaars hebben? Waar zijn de mogelijkheden voor werk/woon ruimtes?


Gesprek
We gaan op de een na laatste bestaansdag van broedplaats Art-Kattendijke in gesprek met André Smits en Monika Dahlberg. Zij hebben een internationale kunstruimte gemaakt van het voormalig dorpshuis. Op 1 december moeten ze dit pand verlaten waarna het gesloopt zal worden om plaats te maken voor senioren woningen. Delen van dit kunsthuis zullen dan te zien zijn in het museum Verbeke Foundation, Kemzeke België. Moderator van de middag is Judy Hooymeyer, fractieondersteuner GroenLinks Goes, filosoof en kunstenaar.


Aanmelden
Aanmelden verplicht via bevelanden@groenlinks.nl We hanteren de richtlijnen van de overheid m.b.t. Corona.[n]