Afbeelding
Foto: Shutterstock

Akkoord voor kindcentrum in Wemeldinge

Door: Britta Janssen Algemeen

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle en stichting Albero gaan samen een integraal kindcentrum ontwikkelen in Wemeldinge. In deze nieuwbouw krijgen onder meer de twee basisscholen in het dorp, die fusieplannen hebben, een plek.

De gemeente en onderwijsstichting Albero hebben een intentieverklaring ondertekend voor het nieuwe kindcentrum. Dit is het startsignaal voor de uitwerking van de vervolgstappen voor de nieuwbouw. De gemeente Kapelle moet ook akkoord gaan met de plannen en de gemeenteraad bereidt de benodigde besluitvorming voor. 

De schoolgebouwen van De Hoeksteek en obs Wemeldinge zijn beide sterk verouderd. ‘Samen met Albero zijn we begonnen met de voorbereiding om te komen tot nieuwbouw voor de basisscholen’, laat de gemeente weten. ‘De locatie van obs Wemeldinge is aangewezen als voorkeurslocatie. Ook de gymzaal Burgemeester van Sas is door de jaren heen erg verouderd.’ Het college van burgemeester en wethouders wil daarom ook nieuwbouw voor de gymzaal. ‘De nieuwbouw van de scholen en gymzaal is een mooie ontwikkeling in Wemeldinge, waar toekomstige generaties met plezier kunnen leren en bewegen’, aldus de Kapelse wethouder Jon Herselman.