Afbeelding

Laatste waarschuwing voor jongeren in Krabbendijke

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Dertig Krabbendijkse jongeren en hun ouders hebben deze week medewerkers van de politie en gemeente over de vloer gehad. ‘Ze hebben waarschuwingsbrieven uitgereikt en met hen gesproken over vuurwerkoverlast’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

‘Het aantal meldingen van (vuurwerk)overlast in Krabbendijke neemt in aanloop naar de jaarwisseling enorm toe. De overlast veroorzaakt vernielingen, hinder en onrust in het dorp. Zo’n 30 minder- en meerderjarige jongeren zijn in beeld bij de politie en gemeente. De brief bevat een laatste waarschuwing.’ Bij verdere overtredingen volgen maatregelen. Dat kunnen gebiedsverboden, het verhalen van schade op de jongeren, boetes of dwangsommen en een verbod op samenscholing zijn. 

De gesprekken verliepen volgens de gemeente goed. ‘Er is in veel gevallen wederzijds begrip. Bij personen die niet thuis waren, worden de brieven nog uitgereikt of per post verzonden.’ De gemeente en politie bedanken de inwoners van Reimerswaal voor hun meldingen en betrokkenheid. ‘Alleen op deze manier krijgen we de overlast goed in beeld. Ziet u iets verdachts? Meld het bij politie en geef zo goed als mogelijk namen en signalementen door.’