Kinderen in een vluchtelingenkamp op Lesbos.
Kinderen in een vluchtelingenkamp op Lesbos. Foto: https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/data/1606312361/images/kia/projectimages/slide-1995image.jpg

Petitie aan B&W Goes voor hulp vluchtelingenkinderen

GOES - Kerk in Actie vraagt aan lokale kerkelijke gemeenten om bij hun college van burgemeester en wethouders aan te dringen op medewerking aan de opvang van vluchtelingenkinderen uit Griekenland. De nood is daar groot, maar zowel de Europese Unie als de Nederlandse regering zijn erg traag in het zoeken naar oplossingen of zelfs ronduit afwijzend.


Door als burgers en leden van kerkgemeenschappen via een petitie naar onze plaatselijke overheid aan te dringen op een royalere houding kunnen we het lot van de kinderen helpen te verlichten.


Petitie

De petitie houdt twee dingen in, het verzoek aan het College van B&W om druk bij onze regering uit te oefenen om meer kinderen toe te laten en om in de eigen gemeente mee te werken aan de opvang van deze kinderen.

Van diaconieën wordt verwacht dat zij daarbij behulpzaam zijn.

Verscheidene diaconieën in Nederland hebben reeds d.m.v. een petitie actie ondernomen. In Goes willen we bij die actie aansluiten.


Goese Kerkraden

Via het diaconaal platform is gevraagd aan de Goese kerkenraden om een brief naar B&W en de Gemeenteraad te sturen om deze punten onder de aandacht te brengen en zich ook bereid te verklaren aan de opvang mee te werken als dat nodig mocht zijn.

Het bestuur van de moskee heeft al toegezegd aan de petitie mee te doen.


Petitie ondertekenen

Maar ieder van ons, kerklid of niet, kan ook mee doen door de petitie te ondertekenen die is geplaatst op de petitiewebsite Petities.nl (dus niet Petitie.nl!).

Zoek onder de naam Goes. Dan ziet u onderstaand plaatje en de tekst: Onderdak in Goes voor vluchtelingenkinderen uit de kampen van Lesbos.

U hebt de tijd tot 1 februari.

De Diaconieën zorgen dat uw handtekening bij B&W terecht komt. [n]



'Hoe meer handtekeningen des te meer indruk'