Burgemeester Gerben Dijksterhuis schrijft elke maand een column waarin hij een beeld schetst van zijn werkzaamheden in de gemeente Borsele. Deze maand geeft hij de pen aan kinderburgemeester Kris Rottier, die zichzelf voorstelt.

Hallo allemaal!


Ik ben Kris Rottier, elf jaar oud en woon in Heinkenszand. Ik ben de eerste kinderburgemeester van de gemeente Borsele. In deze column stel ik me graag aan jullie voor. In mijn vrije tijd ben ik keeper bij Luctor Heinkenszand. Daarnaast teken ik graag en vind ik trampolinespringen erg leuk.

Hoe ik kinderburgemeester ben geworden? Nou, dat zal ik jullie uitleggen: op school werden er flyers uitgedeeld waarop stond dat de gemeente Borsele een kinderburgemeester zocht. Hierdoor werd ik nieuwsgierig. Met behulp van mijn meester heb ik een (succesvol) filmpje gemaakt en opgestuurd naar de gemeente. Uit de zeventien sollicitanten werd een top drie gekozen: Doortje Maat, Cynthia Witte en ik. We mochten allemaal een presentatie geven aan juryleden Marga van de Plasse, John Dekker, Brechtje den Toonder en natuurlijk burgemeester Gerben Dijksterhuis. Na deze presentaties belde de burgemeester mij persoonlijk op en bracht hij het grote nieuws dat ik de eerste Borselse kinderburgemeester ben. Mijn dag kon niet meer stuk.


Corona

Begin januari zou mijn installatie zijn, maar vanwege de coronamaatregelen wordt dit iets later. Ik heb al wel twee online vergaderingen gehad. We hebben besproken wat ik allemaal zou willen doen als kinderburgemeester en wat er van mij verwacht wordt.


Politie

Er gaan hele leuke dingen gebeuren komend jaar! Zo mag ik waarschijnlijk met de politie meelopen, bij de brandweer gaan kijken en meegaan naar herdenkingen. Wat ik best spannend vind, is dat ik een eigen project mag gaan opzetten. Ik zou heel graag iets met sport willen doen, iets wat voor iedereen toegankelijk en bereikbaar is. Ik krijg hier gelukkig goede hulp bij, want er komt wel heel veel bij kijken. Dit alles is een hele ervaring, maar ik hoop veel te leren als kinderburgemeester. Ik wens iedereen een goed, sportief en vooral ook gezond 2021 toe.

Heb je een tip voor onze kinderburgemeester of wil je Kris uitnodigen bij een specifiek evenement in 2021? Stuur dan een mail naar kinderburgemeester@borsele.nl.[n]