Burgemeester Zandee van de voormalige Kloetinge.
Burgemeester Zandee van de voormalige Kloetinge. Foto: Jozien Wolff

Burgemeester Zandee van de gemeente Kloetinge

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE


Deze foto hebben we ontvangen van Jozien Wolff. Het is burgemeester Zandee van de voormalige gemeente Kloetinge. Maar wie zijn de andere personen? En wanneer was Zandee burgemeester? Wie kan hier iets meer over vertellen?


Reacties

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de facebookpagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Adri de Regt.

De vorige foto was de Oostsingel te Goes. Bram le Clercq vraagt zich af van welk punt de foto is genomen. Adri de Regt heeft wat informatie opgezocht over de fotograaf Sijtse Reinder Elsinga die van 1858 tot 1912 leefde, en de foto heeft genomen.


'Wie weet iets meer te vertellen over deze man?'


In 1903 wordt zijn woning aan de Van de Spiegelstraat in Goes openbaar verkocht en verhuist hij naar Terneuzen, waar hij ook als fotograaf werkt. Peter Kruitbosch denkt dat de foto van omstreeks 1880 is, omdat er nog geen bebouwing is en er nog geen katholieke kerk te zien is.[n]