De binnenstad in Goes.
De binnenstad in Goes. Foto:

Goes komt bezorgende
winkeliers tegemoet

GOES - Ondernemers in de Goese binnenstad die tijdens deze lockdown zijn overgestapt op het bezorgen van producten mogen hun auto voor 11.00 uur of na 15.00 uur voor hun deur zetten. “Met de knipperlichten aan, om te laden of lossen”, zegt wethouder Cees Pille van de gemeente Goes.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Over het rijden in de binnenstad was ophef ontstaan, omdat het officieel alleen voor 11.00 uur en na 18.00 uur mag. “Er zijn nog steeds winkels open in de binnenstad, die door mensen worden bezocht. Het kan daarom gevaarlijk zijn om in de binnenstad te rijden.”


'Wij willen het online lokaal winkelen
stimuleren'


Volgens de wethouder is het aantal bezoekers in de winkelstraten echter met vijftig procent afgenomen ten opzichte van de weken voor de lockdown. Als ze een ontheffing aanvragen mogen ondernemers die spullen bezorgen hun auto tot 19 januari dan ook voor de deur zetten. "Omdat de spullen soms zwaar of breekbaar zijn en een aantal winkeliers fysiek niet in staat is om het zo ver te dragen. Dit past ook bij ons beleid om het lokale winkelen te stimuleren.” Goes heeft de ruimere venstertijden afgestemd met voorzitter Ruurt van der Wel van winkeliersvereniging OOG. "We verwachten wel dat de ondernemers stapvoets rijden, omdat er nog steeds mensen lopen in de straten. En op dinsdag en zaterdag is het niet toegestaan om over de Grote Markt te rijden.”[n]