Een korfbaldag voor jonge kinderen in Omnium.
Een korfbaldag voor jonge kinderen in Omnium. Foto: Coby Weijers

Stap voor stap meer duidelijk over toekomst Omnium

GOES - Het tropisch bos van Omnium in Goes blijft nog zeker twee jaar bestaan als maatschappelijke voorziening. In die twee jaar doet Omnium er alles aan om zoveel mogelijk mensen te trekken en activiteiten te organiseren, maar denkt ze tegelijkertijd na over de toekomst van het veelbesproken bos.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Dit jaar wil de gemeente horen hoe inwoners denken over de voorziening en of zij ideeën hebben over de toekomst. De gemeente neemt in het eerste kwartaal een besluit over de bedrijfsstructuur van Omnium.


Jaarwisseling

Het was de bedoeling om dit voor de jaarwisseling te doen, maar omdat de gemeente nog bezig is om alle gevolgen van een splitsing tussen het beheer van de gebouwen en exploitatie van Omnium uit te werken, lukt dat niet. “We hebben nog een paar vragen die moeten worden beantwoord”, zegt wethouder Joost de Goffau van de gemeente Goes.

De boekhouders van Omnium gaan de zaken vanaf dit jaar al wel duidelijk scheiden. De splitsing heeft geen gevolgen voor het personeel. De gemeenteraad heeft eerder structureel 630.000 euro vrijgemaakt voor het onderhoud van de gebouwen. Ook is 1.721.000 euro apart gezet voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het complex aan de Zwembadweg en de aanschaf van twee extra warmtepompen.[n]