KBO-PCOB afd. Goes in de startblokken voor jaar 2021

KBO-PCOB afd. Goes, aangesloten bij de landelijk grootste seniorenorganisatie UNIE-KBO/PCOB, staat in de startblokken klaar om van het jaar 2021 weer een actief jaar te maken. Helaas door de Corona is het nog afwachten wat er straks allemaal weer mogelijk is. Toch is de hoop dat in 2021 de nodige activiteiten georganiseerd kunnen worden. Er is een inhaalslag te maken en het bestuur doet er alles aan om een gevarieerd programma samen te stellen.

Op de rol staat in ieder geval het vieren van het 60-jarig jubileum van de KBO-afd. Goes. Op welke wijze dat gevierd gaat en kan worden is nog even afwachten. Maar aandacht zal hier zeer zeker aan gegeven gaan worden.

Daarnaast is het de bedoeling dat er een uitgebreide Paasbijeenkomst georganiseerd gaat worden. Dit als compensatie voor de Kerstbijenkomst en de Nieuwjaarsbijeenkomst, de momenten om elkaar te ontmoeten, welke jammer genoeg niet zijn doorgegaan.

Ook staan de nodige lezingen, Bingo en voor-en najaarsreis op de rol.


Belangenbehartiging gaat door

Wat natuurlijk gewoon doorgaat is de belangenbehartiging.

Samen met de andere ouderenbonden (verenigd in het Bondenberaad Groot Goes (BBGG), hebben we regelmatig contact met de gemeente, ADRZ en andere instellingen. De seniorenbelangen in de maatschappij worden nog wel eens vergeten.

Via het BBGG acteren we als een seniorenraad die deze belangen probeert veilig te stellen. In dat verband is zeker ook de informatieverstrekking een belangrijk punt.


Vernieuwde website

Naast verspreiding van ons KBO-PCOB magazine en ons lijfblad Bij de Tijd, is er tijdens de eerste Lockdown hard gewerkt aan een vernieuwde website: www.kbo-pcob-goes.nl.

Veel wetenswaardigheden staan er vermeld met daarbij links naar de diverse belangrijke sites.


'Seniorenbelangen worden nog wel eens vergeten'


Uitdagingen

Maar er zijn ook uitdagingen. Hoe houden we ons ledenaantal op peil? Belangrijkste punt daarbij is dit jaar de inbreng van onze PCOB-leden.

KBO-afd. Goes heeft in 2018 samen met PCOB-afd. Goes de handen ineengeslagen om zodoende de PCOB-afd. Goes niet ten onder te laten gaan. Deze samenwerking verloopt prima, echter vanuit de PCOB- afd. Goes is er dringend opvolging gewenst voor het in 2021 aftredend bestuurslid.

Zoals zoveel verenigingen is het vinden van vrijwilligers een constante uitdaging. Toch is KBO-PCOB afd. Goes springlevend en staan we te trappelen om iedereen weer te verwelkomen bij de voor de leden georganiseerde bijeenkomsten.


Informatie

Ook lid worden en deelnemen aan onze bijeenkomsten en overige activiteiten? Kijk op onze website www.kbo-pcob-goes.nl en vul het aanmeldingsformulier in. U ontvangt daarna een aanmeldingspakket met daarbij een leuke handzame attentie.[n]


'KBO-PCOB

afd. Goes is

springlevend'