Een foto van fotograaf Elzinga.
Een foto van fotograaf Elzinga. Foto: Gemeentearchief Goes

Een winterse foto van Goes

GOES - Heemkundige Kring De Bevelanden en het Gemeentearchief Goes plaatsen iedere twee weken een foto uit het verleden op de Bevelanden. De vraag is simpel: weten jullie er meer over te vertellen?

VAN ONZE REDACTIE


Een foto van de Westvest te Goes. Het is weer een foto van de destijds bekende fotograaf Elzinga. We weten dat hij op de wisseling van de negentiende en de twintigste eeuw in Goes heeft gewoond. Daarna is hij naar Terneuzen vertrokken. De foto zal dus ook wel in die periode gemaakt zijn. Maar uit welk jaar precies? En wat zijn dat voor gebouwen? Wie kan er iets meer over zeggen?


Reacties

Reacties kunnen naar Heemkundige Kring De Bevelanden: info@hkdebevelanden.nl. Of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebookpagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Reacties worden over twee weken in deze rubriek geplaatst. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot.

De vorige foto was een foto van burgemeester Zandee van de voormalige gemeente Kloetinge. Oud-inwoner van Kloetinge Ad Beenhakker meent naast de burgemeester de toenmalige gemeentesecretaris Oostingh te herkennen.


Koffiekan

En de vrouw in klederdracht die koffie inschenkt is Kaatje Dekker. Zij was de huisbewaarster van het Jachthuis van de Ambachtsvrouwe en blijkbaar had ze ook een taak op het gemeentehuis. De koffiekan op de vorige foto is nog in het bezit van de kleinkinderen van burgemeester Zandee.[n]