Afbeelding

ZUIDWEST Logistiek neemt Infra Koeriers over: 'Voor de klant verandert er weinig'

GOES - Ze staan bekend om hun korte lijnen met de klant. Bij ZUIDWEST Logistiek geen keuzemenu’s of wachttijden aan de telefoon. Soms staan ze al bij de klant terwijl de benodigde papieren nog niet uit de printer gerold zijn.

“Schitterend”, zo vertelt Jan Willem van der Voorden. ”Het is super als we ons sneltransport zo kunnen organiseren, dat alles perfect op elkaar aansluit”. Corné van Oeveren sluit hierbij aan: “Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dat is ook erg belangrijk in ons werk. Transport komt helemaal aan het einde van de keten; vervoer voegt geen waarde toe aan een product. Mensen komen er pas achter hoe belangrijk het is, als het fout gaat. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de levering volgens afspraak gaat en dat er secuur wordt omgegaan met het product dat ons wordt toevertrouwd. Deze waardering horen we ook terug van onze klanten.”


Voertuigen

ZUIDWEST Logistiek is een bedrijf dat inmiddels 14 jaar bestaat. “Onze voorgangers startte als koerier met één bus. Toen er een bedrijf overgenomen werd dat gebruik maakte van groot transport, ging het snel. Onze klantenbestand werd ineens veel groter. We konden veel meer uiteenlopende dingen vervoeren”, zo vertelt Jan Willem. Inmiddels heeft het bedrijf 45 voertuigen. ZUIDWEST Logistiek heeft circa 60 vaste medewerkers en 30 oproepkrachten in dienst. “Wij kunnen binnen 30 minuten beschikbaar zijn, soms nog sneller. Ontzorgen is bij ons heel belangrijk. Als wij gebeld worden, moet de klant erop kunnen vertrouwen dat wij zorgen dat het goed komt. Als je ons belt, krijg je ons direct aan de lijn en wordt het geregeld. 24 uur per dag, 6 dagen per week, zijn wij bereikbaar” Op zondag wordt er niet gereden. “Dit is uit principe. Dat wordt erg op prijs gesteld door ons klantenbestand en de werknemers."


Thuisbasis

Sinds deze maand heeft het bedrijf zijn klantgebied vergroot: Infra Koeriers uit Tholen is overgenomen door ZUIDWEST Logistiek. Voor Corné voelt dit extra bijzonder: "Het eiland is mijn thuisbasis. Ik ben opgegroeid in Scherpenisse en nu woonachtig in Tholen-stad. Het voelt mooi en speciaal om nu ook vanuit hier te opereren.” Voor de klant verandert er weinig. ”De formule van Infra Koeriers was hetzelfde dus hier hoeft niks aan te veranderen. Prijzen, naam, website, service en contactmogelijkheden blijven hetzelfde. Op de langere termijn zal de naam opgaan in ZUIDWEST Logistiek, maar voorlopig is dit niet aan de orde. Het enige wat anders is, is het feit dat er ineens gebruik gemaakt kan worden van het volledige transportpakket. Infra Koeriers kan ineens veel meer vervoeren, omdat er simpelweg een groter aanbod is in ons wagenpark. De enige andere verandering is de persoon aan de andere kant van de telefoonlijn.” ZUIDWEST Logistiek zorgt voor een geleidelijke overgang zodat het voor de klant veilig en vertrouwd blijft voelen met de kwaliteit die ze gewend zijn. [n]