Serge Bosschaart is de nieuwe beheerder van De Stadsweide.
Serge Bosschaart is de nieuwe beheerder van De Stadsweide. Foto: Privébezit

‘Een bruisend dorpshuis versterkt saamhorigheid’

KORTGENE – Dorpshuis De Stadsweide heeft sinds 1 februari een nieuwe beheerder. Serge Bosschaart neemt het stokje over van Karin de Vos en Kees Kloosterman, die de afgelopen twee jaar de uitbaters waren van het dorpshuis in Kortgene.

DOOR JESSICA ROVERS

Kees Kloosterman gaat zich meer richten op zijn klusbedrijf en Karin de Vos focust zich op de dorpshuizen in Wissenkerke en Colijnsplaat, die zij eveneens beheert.


Horecaondernemer

De stichting Gebouwenbeheer Noord-Beveland laat weten blij te zijn met de nieuwe beheerder. Omdat Serge Bosschaart tussen 2000 en 2017 horecaondernemer was, heeft De Stadsweide volgens de stichting 'een ervaren gastheer, die ook culinair onderlegd is'. “Ik woon al een tijdje op Noord-Beveland waar ik twee horecazaken heb gehad”, vertelt Bosschaart. “Ik raakte drie jaar geleden in gesprek met de gemeente, want ik wilde iets voor de maatschappij doen. Toen de functie van dorpshuisbeheerder vrij kwam, namen ze contact met mij op met de vraag of ik hierin interesse had. Omdat ik ook commerciële mogelijkheden zag, heb ik deze kans met beide handen aangepakt.”


Ontmoetingsborrels

Het dorpshuis is voorzien van een moderne keuken. “Het is een mooi, nieuw complex en van alle gemakken voorzien. Het dorpshuis liep al goed, maar ik wil er nog meer elan aan geven. Mijn grootste hobby is koken en ik vind het leuk om mensen blij te maken. Mij geeft het voldoening om iets te kunnen betekenen voor mijn medemens, jong én oud. Boven het dorpshuis zijn twintig appartementen gevestigd en op woensdagmiddag kunnen de bewoners ‘even d'r uut’ om hier een kopje koffie te drinken met wat lekkers. Daarnaast ligt het dorpshuis in een hele nieuwe wijk, waar veel jonge mensen zijn komen wonen. Het lijkt mij leuk om voor hen 'ontmoetingsborrels' te organiseren, zodat buurtbewoners elkaar beter kunnen leren kennen.”


Plannen
Serge heeft nog veel meer plannen voor het dorpshuis als 'alles weer mag'. “Alhoewel er al een aantal verenigingen zijn die gebruik maken van het gebouw, hoop ik er nog meer aan te trekken. Aan hen wil ik voor een paar euro 'daghappen' aanbieden, zodat ze niet meteen om 17.00 uur naar huis hoeven. En bij de drankjes krijgen ze af en toe een bitterballetje van het huis. Ik wil afhaalmaaltijden gaan aanbieden, een kopje erwtensoep en oliebollen gaan bakken met oudjaar. Er kunnen bingoavonden gehouden worden en trouwfeesten met alles erop en eraan. Met de verkiezingen straks hoop ik dat alle mensen komen stemmen in het dorpshuis, want dat is de ideale gelegenheid voor mij om iedereen te leren kennen. Kortgene is een levendig dorp. Het dorpshuis kan hier zeker aan bijdragen en de saamhorigheid onder de inwoners versterken.”[n]