Afbeelding

Boekentip: 'De Verdwenene' van Lot Vekemans

GOES - Elke week geeft een personeelslid van boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin een leestip. Dit keer is Jacqueline Lamper aan de beurt.

VAN ONZE REDACTIE

Haar tip is dit keer geen thriller, maar een roman van Lot Vekemans, De Verdwenene.


Rocky Mountains
"Het is een roman over jezelf tegenkomen op allerlei manieren, hoe door gebeurtenissen in je leven je visie op dingen kan veranderen", zegt Jacqueline. Het verhaal gaat over Simon. "Hij is zijn familie ontvlucht door naar Canada te emigreren. Wanneer zijn zus haar onhandelbare zestienjarige zoon zijn kant op stuurt, is hij daar dan ook eerst helemaal niet zo blij mee. Simon is gesteld op zijn leven alleen en doet graag de dingen op zijn manier. Wanneer de jongen blijft zeuren dat hij naar de Rocky Mountains wil, stemt Simon uiteindelijk in en vertrekken ze voor een dagtrip. Ze ontmoeten een vader met zijn zoon die de jongen meenemen écht de bergen in voor een tweedaagse trip. Het trio blijkt de volgende ochtend spoorloos verdwenen, ze hebben uitgecheckt zonder een bericht achter te laten."

Lot Vekemans schreef eerder 'Een bruidsjurk uit Warschau'. "Dat wat al zo'n fantastisch mooi boek en De Verdwenene is ook weer zo vreselijk mooi", aldus Jacqueline.[n]