Inspiratiebord De Basis
Inspiratiebord De Basis Foto: Sabriene Hendrikse

Montessorischool De Basis viert Landelijke Montessoridag

GOES - Tijdens de Landelijke Montessoridag is er normaal gesproken een open dag voor belangstellenden om kennis te maken met het montessorionderwijs. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk door de maatregelen rondom Covid-19.


Toch staat de school bij deze dag stil door onder andere aandacht te besteden aan Maria Montessori, door zaadjes te planten rondom het thema groei en samen vruchtenbowl te maken met het idee: het geheel is meer dan de som der delen.


Uitgangspunten

Een van de uitgangspunten van de school is de zorg voor jezelf, de ander en de omgeving. We nodigen kinderen uit tot verwondering, nieuwsgierigheid, kritisch denken en een onderzoekende houding.

We werken vanuit het principe: “Help mij het zelf doen, leer mij het zelf doen en laat mij het zelf doen”.

De leerkrachten stimuleren, sturen, helpen en ondersteunen de kinderen bij dit leerproces.

Er is voor belangstellenden een promotiefilmpje van de school en het onderwijsconcept gemaakt om toch een kijkje te kunnen nemen in de verschillende groepen en de school.

Dit filmpje is te vinden op de Facebookpagina en de website van de school.

Mocht u meer informatie willen over de uitgangspunten en de dagelijkse praktijk van het montessorionderwijs, dan kunt u contact opnemen via montessorischool@prisma-scholen.nl of door te bellen met 0113-216707. Vanaf april 2021 is er ook peuteropvang mogelijk in de school op maandag, dinsdag en donderdag en gaan montessorischool De Basis en Kibeo Frambozestraat samen verder als IKC Montessori De Basis.[n]

Kinderen aan het werk met montessorimateriaal