Vrijwilligershuis:
Woon+++ regeling

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele helpt inwoners om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor is de opplusregeling bedacht.

Hoge opstapjes of gladde vloeren in huis? Eenvoudige aanpassingen maken uw huis veiliger en comfortabeler, zodat u er nog jaren met plezier kunt blijven wonen. De Woon+++regeling is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking. De regeling geldt voor inwoners van de gemeente Borsele die in een eigen huis of huurhuis wonen. Naast gratis advies stelt de gemeente ook een kleine financiƫle bijdrage beschikbaar voor aanpassingen.


Inventarisatie

Wanneer u zich voor deze regeling aanmeldt bij het Vrijwilligershuis van de gemeente Borsele, komt er een vrijwillig adviseur met een bouwkundige achtergrond op bezoek. Samen met de adviseur loopt u aan de hand van een inventarisatielijst de woning door. Hij geeft een advies op basis van de inventarisatie. U kunt zelf kiezen of u het advies al dan niet opvolgt. Wanneer u het advies heeft opgevolgd en dit heeft geleid tot de aanpassing die de adviseur aanraadde, komt hij nogmaals op bezoek. De adviseur controleert of de werkzaamheden op een goede manier zijn uitgevoerd en vult met u het gereedmeldingsformulier in. Daarna wordt de subsidie uitgekeerd. Het maximale subsidiebedrag is duizend euro.


Aanmelden

Aanmelden voor een vrijblijvend adviesbezoek kan via Vrijwilligershuis Borsele, tel. 311999 of mail:
info@vrijwilligershuis.nl.[n]